resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 1345
    dos santos'u neden transfer ettigi ismini tasiyan sözlük basligi altinda detayli bicimde aciklanmis bir teknik direktör oldugundan bu konuyu oldugu gibi gecerek nonda'ya iliskin karari ve nonda'nin istatistiklerine deginmeyi uygun buluyorum.

    istatistikler bilimsel bicimde yalan söylemenin en iyi yoludur özdeyisinden haberdar bir hoca oldugundan kendisi nonda'nin gönderilmesine yesil isik yakmistir. zira nonda'nin istatistiklerini gösterip, abi adamin aldigi süre belli, attigi gol belli diyerek bu istatistiklere siginanlar ve "argüman ürettigini sananlar" besbelli ki yalan söylemiyor ama istatistik okumayi bilmiyorlar.

    istatistiksel figürler sadece bir "kontekst" icinde degerlendirildiklerinde anlam ifade ederler. yani nonda'nin sezonun ilk haftalarinda az süre alip cok gol atmis olmasi tek basina onun iyi bir bitirici santrfor oldugu anlamina gelmemektedir. nonda bu istatiksel sonuclara imza atarken takimin baros, kewell, arda ve keita'dan olusan fantastik hücum hatti makine gibi islemekteydi. nonda oyuna dahil oldugunda cogunlukla rakip takimlar bu dörtlü tarafindan takribi 75 dakika boyunca tarumar edilmis, deli dana gibi oradan oraya kosturulmus, hem fiziksel olarak yorulmus hem de yogun topsuz kosular ve pas trafiginden ötürü konsantrasyonu dagilmis durumdaydi. nonda bu durum hakimken fiziksel gücünü ve boyunu kullanarak hava toplarina cikabilmis, ya da ilerde top saklayip rakip 18'de hücum organizasyonuna katki yapabildigi icin bu istatistiklere ulasmistir.

    zira görme problemleri cekmeyen gözler veya rijkaard'a sallamak disinda bir hobi edinememis bazi bünyeler disinda herkesin görebilecegi gibi baros'un sakatligindan sonra nonda 90 dakika sahada kalmak zorunda kaldigi andan itibaren performansi günden güne dramatik bir bicimde düstü. cünkü zaten nonda'nin yasindan ve kronik sakatligindan ötürü (kendisini suclayamam, yüregini koyup oynardi her maci, bu ayri bir konu) pili 15-20 dakika dayanan bir pildi. takke düsünce (baros'un sakatligi) kel göründü maalesef. ve girdigi 15 dakikada mac ceviren bir nonda'dan geriye köyün ihtiyar heyeti baskani nonda ortaya cikti. son haftalardaki maclarinda sprint bile yapamayan, hava toplarina bile dogru düzgün cikamayan ve morali bozuldugu icin bitiriciligi de dibe vurmus 30 küsür yasinda kronik sakatlik sahibi bir adamdan bahsediyoruz. ve hatta buraya emin bicimde yaziyorum, eger gönderilmeyip kalsaydi muhtemelen elendigimiz bu macin sonunda küfredilecek ve kafasina bir seyler atilacak, sözlükte de yedi sülalesine saydirilacak bir adamdan bahsediyoruz.

    iste ama bu kadar cok fantezi futbol oynayinca, futbolun reel dinamiklerini unutuyor demek ki insan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın