• 30
    2010'lardan itibaren yavaş yavaş kıymeti binmiş ve tüm dünya geneline yayılan bir hastalığa dönmüş stoper pozisyonu.

    tüm takımlar yana yakıla sol ayaklı sol stoper arıyor. ancak takımımız özelinde bakacak olursa örneği neredeyse yok denecek kadar az. uefa kupası'nı aldığımız dönemde dahi. bir oyuncunun belli bir ayağı kullanması çeşitli avantaj ve dezavantajları getirmekle birlikte, fetişist bir duruma dönen sol ayaklı sol stoper muhabbetini anlayamıyorum.

    uefa'yı alırken bülent popescu,
    şampiyon olurken song-tomas, semih-dany- semih-chedjou gibi pek çok tandeme sahip olduk.

    listeye derinlemesine bakınca da sol ayaklı stoperlerin olduğu sezon sayısı bir elin parmağını bile geçmeyecektir belki.

    biz sol ayaklı sol stoperden bahsederken daha şurada bir kaç sezon evvel sol ayaklı sol bekimiz dahi yoktu. nagatomo ve linnes ile bek rotasyonunu sürdürdüğümüz sezonlarda da başarıya ulaştık.

    dolayısıyla elimizde nelsson gibi bir oyun kurucu varken marcao gitse dahi oyun kurucu sol ayaklı sol stoper ihtiyacımızın elzem olduğunu düşünmüyorum. aksine nelsson ve marcao ikilisi yerden ne kadar a sınıfı potansiyel vaat etsede havadan b- yazacak ise, nelsson ile yerden luyindama/ozan/mert çetin ya da x başka bir isimle yerden b + havadan b + dengesini kurmayı yeğlerim.

    kaan ayhan'ı tek kabul edeceğim koşul ise olası boey eksikliğinde yedlin tahta bacağının yerine oynatma ihtimalidir.

    dolayısıyla parayı sol ayaklı sol stoper fetişizmine gömmektense diğer eksiklikleri gidermek çok daha mantıklı görünüyor.

    edit: peşin not hakan balta'yı sol ayaklı sol stoper furyasına uymaya başladığımız için dahil etmedim. sağ ayaklı iki stoperle de başarıya ulaşılabiliyor. yeter ki topa bomba müdahalesi yapılmasınç
App Store'dan indirin Google Play'den alın