resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3468
    bonservis, kulüpten kazandığı para, vergiler vs yani tüm maliyeti hesaplandığında bu paranın 2x-3x-4x katı paraya sonraki satış maddesi de konularak satılması bence idealdir. ayrıca satış peşin para olursa, gedson veya muadili isme kaynak yaratma anlamında da ihtiyacımızı giderecektir. scout ekibinin takip ettiklerinin yıllara yayılmış ödeme planıyla alındığı düşünüldüğünde para yerine gelecek isme bile yetebilir hatta. burası işin maddi boyutu.

    yerine gelecek isim demişken nasıl marcao araştırılıp bulunduysa yenisinin bulunabileceğine dair inancımızın olması gerekiyor. zira bulan ekibin referansı son yıllar itibariyle türkiye ölçeğinde gayet sağlam bence. burası eksikliğinin doldurulması boyutu.

    maddi boyuttaki denkleme benzer satışlarla para akışını sağlamamız kulübü maddi olarak rahatlatma filan değil direkt olarak kurtuluşu demek, net. burası da işin realizm boyutu. ayrı bir diğer ülke gerçeği de bu ülkeden bugün itibariyle 20-25 milyon euro üstü futbolcu satışının zor olduğu. yaşadığımız örnek olarak yazılmış, çok doğru. nasıl ki romanya liginden 10 milyon euro'ya topçu alıyoruz söylentileri (3.5 milyona gelen morutan) bu tarafta yangın çıkardıysa, benzer bir yangın da bu ülkeden 25 milyona futbolcu satıldığında alıcı taraf için çıkacak kesinlikle. çok çok istisnai, ne bileyim artık dünya basınına düşmüş popülaritede bir yetenek yakalarız ya da yetiştiririz o zaman şartlar değişir o duruma özel.

    duygusal boyutunu sona sakladım. kendisi nazarımda kadrodaki en değerli oyuncudur. prime yaşlarına girdiği şu dönemde onun oyun aklına, yeteneğine ayak uydurabilecek genç bir jenerasyon da kuruluyorken bu ekibin bir parçası olmasını hala yürekten istiyorum. ayrılırsa da buradan güzel anılarla ayrılacağına ve kariyerinde de güzel yerlere geleceğine olan inancım tam. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın