resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3461
    dün akşam işten eve geçmeden bir anket yaptım burada kendisi ve gedson fernandes ile alakalı:

    https://anketinho.com/3286

    ankette oy kullanan 142 kişiden 94'ü (%66) kendisi gidip gedson fernandes gelirse mutlu olacağını, geri kalan 48 kişi ise mutsuz olacağını belirtmiş.

    bu anketi şunun için yaptım, bence gedson fernandes için benfica'ya ciddi bir para ve yapabildiğimiz satışı göstermeden gedson'u alma olasılığımız yok. benfica'nın 15 milyon euro civarında bonservis beklentisi var. marcao 11-12 bandında giderse eğer bu parayı gedson transferine kullanabilme şansımız doğar. benfica'ya gidip "peşin 10 + taksitlerle 15'e tamamlanacak" şeklinde ya da "10 + sonraki satıştan pay" vb. bir formül ile gedson'u kalıcı olarak takımımıza katma olasılığımız bana göre olur.

    transfer dönemi başından beridir "gedson" diye isyan eden taraftarımız da biraz daha rahatlamış olur.

    bir de gerçek size, konuyu daha net anlamanız için: biz marcao'yu 4 milyon euro'ya transfer ettik. satış bedeli kulübün beklentisi olan 12 milyon euro olsa 3 katına satmış olacağız. ve 12 bedel + taksit / sonraki satış payı ile gedson'u alırsak potansiyeli daha yüksek, tottenham'ın 50 milyon euro satın alma opsiyonu ile kiralamayı göze aldığı bir ismi transfer etmiş olacağız.

    bence her anlamda win/win olacaktır kulübümüz için.

    yani marcao ilk geldiği günlere dönün okuyun, 10-12-15 civarı bedellere satışı taraftarımız için önemli ve mutluluk verici olurmuş o günlerde. şimdi bu konuşulan bedeller de aslında kerem ile olan problemden değil, değerini bulduğunu düşündüğümüz için yapılırsa daha doğal olur. marcao ne şu anda 20 milyon euro eder, ne de bu bedeli verecek kulüp bulabiliriz. 20 milyon euro verecek kulüp top seviye bir kulüp olmalı, para harcamaktan korkmayan. o kulüpler için de (maalesef ki kabul etmek gerekir) marcao yetersiz. 25 yaşında halen eksikleri olan bir oyuncuyu top seviye takımlara satamazsınız, bir alt seviye kulüplerden ise 20 milyon euro bedel tahsil edemezsiniz.

    kulüp ekonomisi anlamında, geleceğe dönük yatırım anlamında ve hem marcao için hem gedson transferi için çok mantıklıdır kendisinin satılması bana kalırsa. rüya görmenin, 20 + teklif beklemenin manası yok, alamayız çünkü o teklifi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın