resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Konyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 418
    kendisiyle ilgili bir video paylaşıma sokulmuş. rakip 18'den savunmaya kadar gelip müdahale etmesi övülmüş.

    bunu bazısı çok olumlu bulur, bazısı da onun işi zaten der, abartılacak bir şey olmadığını düşünür. bence de çok abartılacak bir hareket değil. ama sonuçta yeni oyuncumuzun olumlu bir hareketi abartılıyor, bize bir zararı olan övgü mü, hayır. yararı olabilir mi? yeni gelen adamın adaptasyonu için olumlu olabilir belki. olmazsa da sorun çıkarmaz.

    ama birisi çıkıyor, diyor ki "ben de kendi işime gittiğim için takdir bekliyorum." yani kendi takımının yeni transferini övenleri abartılı buluyorum deyip geçmiyor, bu övgüyü yapanlarla dalga geçmeyi tercih ediyor. bu üslup da alıcı buluyor ve vatandaş eğleniyor.

    bu işin bir sonraki adımı, bu savunma katkısını olumlu bulan kişilerin, diğerlerine "siz futboldan anlamıyorsunuz" demesi ve eli büyütmesi. bu da olur mu, en fazla bir sonraki maçta olur.

    burdan flashforward yaptığımızda, yine kendi oyuncusu üzerinden birbirine laf sokma gayretinde olan, ikiye bölünmüş taraftar görür müyüz? cicaldau bir anda bambaşka karaktere bürünüp 15 gol 15 asist yapmazsa büyük ihtimalle görürüz.

    ya bu adam geriye koştu diye övülse ne olacak arkadaş. bize ne zararı var. sneijder geldiğinde ayakkabısını iyi bağlıyor diye övüldü. taraftarlık işte, ailenin çocuğunu abartılı övmesi gibi biz de ilk başta oyuncumuzun sahadaki doğru hareketini abartalım nolacak. havalimanı karşılaması, pahalı mekan pohpohlamasından bahsetmiyorum. saha içi ufak bir doğru bir tık abartılmış, nedir yani.

    bizim taraftarın diğerlerinden net ayrıştığı bir yer bu. normalde herkes yeni gelen oyuncusunu över, göklere çıkarır, bir şekilde motive eder. bizim muhabirimiz gelir fiyatına takar, yorumcumuz bonservis söylemeden hakkında tek kelime etmez, taraftarı da gelir oyuncusu övülecekken "ben de işe gidiyorum eheh" diye mizah şovunu yapar. azıcık kötü oynadığında da herkes tepesine çöker ve değersizleştirir. hatta tüm bu işlerin sonunda üstün gayretlerle şampiyon olduğumuzda da şampiyonluğun yolunun bunlar olduğuna dair saçma inanışlara kapılır.

    valla her sene aynı filmi izlemekten ben sıkıldım ama kimse bu saçmalığın ufak ufak parçası olduğunun farkında değil. söz konusu taraftarlık ve kulübün hakkını korumak olunca üşenen, ama oyuncusuna/hocasına laf sokma imkanı olunca garip şekilde şahlanan bir taraftar grubu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın