• 492
    1953 yılında beş tane manifaturacının bir araya gelerek kurduğu kulüp. pek çok anadolu kulübü gibi 1968 yılında tüzük değişikliği ile profesyonelliğe geçmiştir, 3 diğer mahalli takımı daha bünyesine katarak. yeşil rengi çayı, mavi rengi ise denizi temsil eder. bir de başlangıçta kullanılsa da zamanla vazgeçilen sarı renk kullanılmış, o da narenciyeyi temsil etsin diye. 1991 yılında ise, aslında ülkemiz sporunda öncü sayılabilecek bir hareketle, çaykur ile birleşerek bugün bilinen ismini aldı.

    yani aslına bakıldığı zaman daha kuruluşundan itibaren sermaye ile iç içe olan, sermaye gücüyle bir yerlere gelmeye çalışan bir takımdı. 2017 yılı itibarı ile çaykur'un bütünüyle varlık fonuna devredilmesi sonrası aslında dolaylı yoldan devletin takımı konumuna gelmiş oldu. hem para hem de siyasi güç gibi tehlikeli bir karışım meydana gelince ortaya çıkan ürün çok da şaşırtıcı değil malesef.

    tüm bu şımarıklık ve kural tanımazlıklarına ek olarak emre akbaba'nın ayağının kırıldığı 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçı sonrası silahım yanımda olsa hakemi vururdum demeciyle başlayan bir süreç var. ertesi sezon kupa eşleşmesinde güç bela turu geçebildik. pandemi arasından sonraki ilk maç olan rize deplasmanında ise hem muslera hem de andone darbeye bağlı çok ağır sakatlıklar geçirdi. galatasaray taraftarının haklı antipatisi sosyal medyada "küme düşün inşallah" tavrına dönüştü. bu süreçte rizespor sosyal medya hesabı çok defalar doğrudan galatasaray taraftarını hedef alan göndermeler yaptı. ertesi sezon 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçında hem son dakikada yediğimiz golün ardından bir gönderme daha yapıldı, hem de o puan şampiyonun averajla belirlendiği ortamda şampiyonluğu kaybetmemize sebep oldu.

    oğulcan çağlayan transferi ve sonrasında ortaya çıkan federasyon destekli şantaj ve kendince galatasaray'ı sömürme teşebbüsleriyle sosyal medya atışması kıvamında giden olay artık aleni bir düşmanlığa dönüştü. bu noktada galatasaray'a ve yönetimine düşen hak edene hak ettiği gibi davranmaktır.

    abdürrahim albayrak gibi kendi ikbali için bu adamları localarda ağırlayıp plaket vermek değil...
App Store'dan indirin Google Play'den alın