resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 1332
    avrupa liginde ve turkiye kupasinda, ilk senesinde basarisiz olmus hocamiz. *

    bu konuda kimsenin bir itirazi yoktur sanirim. cunku su an ne uefa liginde ne de turkiye kupasinda variz. her basarisizligin en az bir nedeni oldugu gibi. bu basarisizligin da nedenleri vardir pek tabi.
    kendisinin kariyerinden, efendiliginden, bilgisinden, taktiginden, tekniginden kimse dem vuramaz. ancak ortadaki gercek sudur ki, devre arasindaki operasyon basarisizlikla sonuclanmistir.

    kor olur badem gozlu olur misali nonda soyle topcuydu falan demeyecegim. ama nonda'nin gitmesi, ya da galatasaray'in forvetsiz kalmasi, baska bir sorunu ortaya cikardi: arda'nin gercek yerinde oynamamasi !

    dunku macta hepimizi gordu ki, arda, sadece 2 kez sol kanada yaklasti, biri gol oldu, digerinde de topu, keita'nin kafasiyla bulusturdu. yani forvette, gercek striker ozelliklerine sahip herhangi bir oyuncu olsaydi bile, arda kendi yerinde oynayacak, ve cok daha etkili olacakti. bu, arda'nin forvet oynadigi diger maclar icin de gecerli tabi ki.

    diger taraftan da,nonda 'nin gonderilmesine sebebiyet veren oyuncuya bir bakalim : gio dos santos ! kendisi kotu oyuncudur demiyorum, ama sormazlar mi adama, sezonun en onemli macinda, devre arasinda , takimin adina en cok gol atan oyuncusunu ugrunda feda ettigin yeni transferin nerde diye ? 90'da oyuna giren kim ? diye sorsalar, vallahi cevap veremezdim herhalde..

    son hatirlatma, galatasaray yonetimi ile ilgili. gecen yil stoper sikintisi cekerken meira'yi gonderdiler, harry stoper oldu. bu yil forvet sikintisi cekerken nondayi gonderdiler, arda forvet oldu. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın