resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3369
    kerem aktürkoğlu’na yaptığı hareketi hala basit bir sürtüşme gibi tanımlayanlar var.

    tff’nin futbol disiplin talimatında marcao’nun yaptığı eylem net bir şekilde saldırı olarak tanımlanmıştır. saldırılan kişinin futbolcu (bakın rakip futbolcu değil) olması halinde 5-10 maç arası ceza verilir diyor talimat. ayrıca önceki maddelerde tahrik durumunda cezanın indirileceğini söylüyor. siz tahrik görebiliyor musunuz? ayrıca talimat’ta fiili ilk defa işleyen birine indirimden bahsedilmiyor aksine tekrarda yarısı kadar artırılacağından bahsediyor.

    şimdi bütün bu bilgiler ışığında genç ve türk bir takım arkadaşına saldırıp kafa ve yumruk atan bir yabancı oyuncu alt sınırdan ceza almaz. haa 8 olmaz 7 olur. taraftarımız rezan epözdemir tarafından açıkça yanlış yönlendiriliyor. azıcık muhakeme yeteneği olan bir insan aşağıda sayacağım suçlardan hangisinin marcao’nunki olduğunu rahatlıkla söyler.

    “md.36-sportmenliğe aykırı hareket:
    sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla tff’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette veya müsabaka görevlilerini etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan veya itibarsızlaştırmaya çalışan sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan”

    “md.37-bilinçli kart görme”

    “md.39-hakem soyunma odasının ve koridorların güvenliği”

    “md.40-takım halinde sportmenliğe aykırı hareket”

    “ md.41-kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme”

    “md.42-ayrımcılık ve ideolojik propaganda”

    “md.43-kural dışı hareketler:
    futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.”

    “md.44-saldırı: saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde;
    (a) futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası…”

    gelelim 45.maddeye. bu madde ise “kavga” nın cezasını belirliyor. muhtemelen kerem karşılık verseydi bu maddeden daha az ceza alacaktı marcao. ancak kerem kavga etmediği için saldırı fiili gerçekleşmiş oluyor. dolayısıyla 5-10 maç arası ceza alması ve ortadan bi yerden alması oldukça doğal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın