• 3812
    gerçekleri anlatmak adettendir.
    geçen sene adamları ciddiye alıp izlemedim bile. ta ki lider oldukları zamana kadar. her an tökezleyip geri düşecekler zaten diye bekledim. hakem faktörü sakatlıksız sezon derken şampiyon oldular ki o şampiyonluk 7 gollü şaibeli bir maç ile geldi.
    bu sene yine burada okuyorum öyle kaliteli böyle kaliteli diye.
    açıkçası ben o kaliteyi göremiyorum.
    tek tek gideceğim;
    kaleci ersin çok süper bir yıldız değil. her hangi bir anadolu kulübünde olsa dikkat çekmeyecek yetenekte. yan topları kötü cepheden de kötü her topu tehlikeli bölgeye uzaklaştırıyor, karşı karşıya pozisyonda da çevik olduğu için başarılı gibi.
    stoper tandemi; velington 4 büyük kulüpte oynayacak kapasitede adam değil. tekniği zayıf, pozisyon bilgisi çok çok kötü, bek ile arasına atılan topları sürekli sarkıtıyor.
    vida; takımdaki tek kaliteli stoper. pozisyon bilgisi ile ağırlığını kapatıyor. beğeniyorum son zamanlarda.
    rosie; canlı bomba. normal bir lig olsa 3 maçta bir kırmızı kart, 10 maçta bir sarı kart cezası yer. çok kolay çalım yiyor, ofansif anlamda bimdirmeleri iyi.
    nskala; yani hangi becerisi ile bu seviyede top oynadığını anlamadığım sol bek. sadece hız heralde. (geçmiş olsun bu arada dün baya üzüldüm)

    gelelim orta sahaya:
    josef; iyi bir kesici, yeri gelir stoperler arasına girer yeri gelir rakip ceza sahası koşu atar ancak tekniği sınırlı.
    salih uçan; geçen sene çıkış yapan daha önce 2 kere büyük takım görmüş ancak isteneni verememiş teknik 8 numara. bu sene bize gelsin isterdim sadece alternatif olarak. 11 için zayıf kalacağını düşünüyorum.
    atiba; tam bir joker. yaşı olmayan ciğersiz orta saha. çok değişik bir görevi var atiba' nın 2 senedir. maçları takip edenler bilir forvet ve orta saha arasındaki bağlantıyı yapıyor sürekli içeri koşu atıyor, boşluklara giriyor sol ve merkez forvetin bol gol atmasının yegane sebebi bence.
    gezall; benim için 2. lens vakası olacaktır.
    nkoudou; sprinter kanat oyuncusu. kontra atak futbolu için biçilmiş kaftan ve hızlı oyun geçişlerinde iş yapıyor. ancak sakatlığa yatkın bir arkadaş.
    kenan karaman; yetersiz oğlu yetersiz. konya, antalya, rize alsa şaşırmazdım.

    şimdi gelelim 2. aşamaya : bu takımda daha larin, alex, batsuayi gibi 3 yabancı var. kimi kesip kimi koyacaksın? çok zorlanacak sergen. oynattığı oyun durağan olmayan sürekli 3 topla hücum düşünen bir takım. buna göre ersin ve salih garanti dersek 3. türk kim olacak?
    şu an kadro ve seçenekler göz önüne alındığında bizden tek artı yönleri ofansif olarak oturmuş oyunları. başka gözde büyütülecek becerileri yok.
    ancak bu sene geçen sene yaptığım küçümseme hatasını yapmayacağım her maç takip edip zafiyetlerine bakacağım. umarım bu mesaj bazı kişilere ulaşmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın