• 48
    https://kassiesa.net/...thod5/crank2022.html

    20 agustos 2021 itibariyle turkiye 18. sirada. eger sezonu 15. siranin altinda tamamlarsak:
    1. lig ikincisi sampiyonlar ligi on elemesine katilamayacak.
    2. avrupa ligi on elemelerine hicbir takimimiz katilmayacak, sadece sampiyonumuz sampiyonlar ligi on elemesinde elenirse oradan devam edecek.
    3. konferans ligine kupadan bir, ligden iki olmak uzere uc takim katilacak.

    kisacasi ilk 15'in disinda kalirsak ligimiz 2023-2024 sezonunda avrupa kupalarinda 4 takimla temsil edilecek, kac senedir 5 takimla katildigimizi hatirlamiyorum bile.
    esnaf bozmasi tasra kurnazi vizyonsuz yoneticiler elinde, avrupayi, futbolu, dunyanin gittigi yeri takip etmeyen teknik direktorler elinde turk futbolu dibe vurdu. acikcasi yabanci kontenjaninin yuksek oldugu donemde takimlarimiz el'de is yapar sanmistim ama donemlik parlayan osmanli ve biraz sivas disinda hicbir anadolu takimi hicbir basari, varlik sergileyemedi. basaksehir avci doneminde avrupa'da cok az katki verdi, ayni avci besiktas'ta da avrupa liginde bir sezonu ziyan etti.

    fenerbahce zaten bu yillari ya cezayla, ya avrupa'ya katilamadan bos gecirdi, katildiklarinda 2018-2019'da fena sezon gecirmediler gerci.

    biz ise 2017-2018 ostersunds rezaletiyle bir sezonu ziyan ettik, sonraki sezonlarda ise sadece sampiyonlar liginin katilim bonuslariyla yetindik, onun disinda o ligde averaj takimi olmanin otesinde bir varlik sergileyemedik. son olarak gecen sezon da rangers'a elenmek suretiyle yine grup asamasina katilamadik.

    buyukleriyle ve anadolu takimlariyla turk futbolu butunuyle buyuk bir basarisizlik icinde, ve bu sezon en az iki takim cok iyi bir sezon gecirmezse yili 17. veya 18. kapatacagimizi ongorebiliriz. besiktas'in sampiyonlar ligi'nde bonus'tan baska bir sey almasini cok beklemiyorum, belki bir iki puan. sivas ve trabzon ise gruplara kalamayacaklar belli ki. fenerbahce ve galatasaray, avrupa ligi veya konferans, hangisinde oynarlarsa, sadece kendileri icin degil ulke puani icin de bu sezon basarili olmak zorunda.

    kendi acimizdan, 2021-2022 sezonunda alacagimiz puan bos gecirdigimiz(0.5 puan) 2017-2018 sezonunun yerine gececegi icin bu yil iyi bir performans gostermek kulup siralamasinda ilerlememiz icin de cok kritik. su anda avrupa ligi'ne cikarsak buyuk ihtimalle son torbada olacagiz, konferans ligine dusersek orada bile ilk torbada degil ikinci torbada olacagiz.

    15. siraya cikmak icin rakiplerimiz kibris, hirvatistan ve cek cumhuriyeti. kibris ve hirvatistan 4 takimla baslamislar, 2ser takimlari devam ediyor, en iyi ihtimalle 2ser takim puan toplayacak, 4'e bolunecek. cek cumhuriyeti'nde ise 5 takimla baslanmis ve 4'u devam ediyor, ustelik 4'unun de gruplarda oynamasi garanti gibi. biz sivas ve trabzon elendikten sonra kalan uc takimla bu rakipleri geriden gelip gecmeye calisacagiz. isimiz buyuk ihtimalle cok kolay degil, muhtemelen sezonu 16. veya 17. tamamlayacagiz ve 2022-2023 sezonu ikincisi 2023-2024 sezonunda cl on elemesinde olmayacak, avrupa'daki takim sayimiz 4'e dusecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın