resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 3092
    türkiye’nin tartışmasız en iyi stoperidir. bunu şimdi yazmıyorum, yaptığı düşünülen hatalardan sonra da yazmıştım ve hala yazıyorum. çok iddialı olduğunu da biliyorum ama olsun inandığım şeyi yazmazsam vebalde kalırım.

    bakın beşiktaş maçında yaptığı iki hata sonucu iki gol yediğimiz maçtan sonra da yazdım, presle top kaptırıp yediğimiz gollerden sonra da yazdım. o hataların hiçbiri luyindama’nın hataları değildi. fatih hoca’nın ve takımın hatalarıydı. tıpkı dünkü maçta yaptığı iki pas hatası gibi.

    luyindama’nın tek eksiği isabetli uzun pas atamaması. yoksa kısa pas, yerden pas, 20-30 metreye pas konusunda hiçbir sorunu yok.

    açın o iki hatayı yaptığı beşiktaş maçı, pas hatası yaptığı ve presle top kaptırdığı tüm maçları izleyin. şunları göreceksiniz.

    -maç boyunca rakiplerle adeta tek başına boğuşmuştur. örneğin beşiktaş maçı ve dünkü randers maçı.
    -luyindam topu aldığında boşa çıkıp pas isteyen tek oyuncu yoktur. örneğin dünkü maç.
    -rakiplerin presi altındayken hatalı ve yavaş pas alıp yine pres yapan rakibe kaptırmıştır. örneğin 20/21 sezonu rizespor maçı vs.

    bir stopere maç içinde aşırı yük bindirirseniz ramos bile olsa hata yapar. galatasaray’ın melo gittin gideli orta sahası çok yumuşak. topu kapan rakipler hemen luyindama ve marcao ile karşı karşıya kalıyor. onları geçince de muslera. muslera’nın birçok maçın yıldızı olmasının ana nedeni budur.

    luyindama kesicilik konusunda dünya’da listeye girebilecek bir stoper. havadan tek kuş uçurtmuyor. bire-birde mbappe dahil kendisine üstünlük sağlayabilecek futbolcu yoktur. luyindama’nın oynadığı maçlarda kornerden ya da duran toplardan yediğimiz gol sayısı kaçtır. işi gücü olmayan bir yazar arkadaşımız araştırabilse keşke.:) ben tahminimi söyleyeyim, dört ya da beştir. bu da dünyanın en düşük ortalamasıdır. hatırlayın luyindama ve marcao gelmeden önce kornerlerden ve duran toplardan yediğimiz gollerle rekor kırmıştık.

    çok uzattım biliyorum ama luyindama’yı geçit vermediği hava topları, bire-birde engellediği pozisyonlarla değil de ara sıra yaptığı pas hatalarıyla, pas opsiyonsuz bırakılması sonucu kaptırdığı toplarla değerlendiren fatih hoca dahil herkese üzüntülerimi bildiriyorum.

    umarım en kısa sürede kontrat yenilenir luyindama ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın