• 43429
    avrupa kupalarında kazanılan her puana ihtiyacımız var. galatasaray dün galip gelemese bile en azından yenilmedi. peki böyle mi olmalıydı? kesinlikle hayır...
    randers’ın futbol çizgisi sarı-kırmızılıların üç basamak altında. galatasaray kalite olarak rakibine ağır basıyor. maça bakıyorsun; kaçırdığımız net pozisyonlar var ama öteki tarafa bakınca, bizim defans ve kaleci hatasından kaynaklanan onların da kaçırdığı fırsatlar oldu.
    ben, avrupa kupalarında bu hataları kabul etmiyorum. galatasaray yıllardır bu hataları yapıyor. işin en kötüsü de fatih terim buna çare bulamıyor. emre akbaba sakatlıktan çıktı, ilk defa dün oynadı. ne oynadığını ben anlayamadım! aynı şekilde mustafa muhammed... bu çocuk belli ki problem yaşıyor. ilk geldiği zamanki futboluna bakıyorum, bir de dün geceki performansına... sadece ona da kızmamak lazım. orta sahadan bir tek top gelmiyor, kanatlardan orta yok. ne oluyor, o da kaybolup gidiyor.
    burada ‘diagne neden oynamadı’ diye sorabilirsiniz. onun da cevabını terim verir. belki sakattı, belki dinlendirmek istedi, ben bilemiyorum. orta sahada taylan ve berkan, ikisi de çok iyi futbolcular. hatta takımın olmazsa olmazları. ama hiç kusura bakmasınlar tatmin edici bir futbol oynamıyorlar. daha fazlasını vermeliler. rakip ataklarda defansa daha çok yardım etmeleri gerekir. sağ bekte boey’in oynadığı maçlarda takım daha etkili oluyor. yedlin dün aynı performansı gösteremedi. bilemiyorum maç eksiği mi var yoksa kalitesi mi bu?
    bir gerçek var ki; tempo olarak oynanan futbolun bir tık daha yukarı çıkarılması lazım. ilerleyen haftalarda mutlaka fatih terim bunu düzeltecektir, hiç şüphem yok. ama şu an aksaklıklar görülüyor. düşünebiliyor musunuz, hepimizin sevdiği muslera bile öyle bir hata yapıyor ki rakibin ayağına top veriyor. adam iyi vursa takım mağlup duruma düşecek. böyle hata olur mu allah aşkına! tamam taraftar oyuncuları seviyor ama hop oturup hop kalkıyor, yüreği ağzında maç seyrediyorlar.
    sonuçta karalar bağlamaya gerek yok. galatasaray biraz temposunu artırıp bu randers’ı istanbul’da rahatlıkla eler.

    osman şenher

    (bkz: 19 ağustos 2021 randers fc galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın