resim
Taylan Antalyalı
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2573
    bedeli ödenen her oyuncu satılabilir. bu bedeli belirleyecek olan sadece futbolcunun direkt kendi özellikleri değildir. transferin hangi ortamda gerçekleşeceği de çok önemli. yani taylan için dillendirilen 8 milyon sadece onun futbolcu özelliklerine bağlı değil, takım olarak bizim durumumuzla da ilgili.

    taylanın satılmasını gerektiren durumlar:

    1. taylan geçtiğimiz sezon bir çok kişinin beklemediği büyük bir çıkış yaptı. bu çıkış daha da artmayabilir. mevcut durumu kariyerinin pik noktası olabilir ve makul bir teklif geldiğinde satılabilir.

    2. teklifin nereden geldiği çok önemli. eğer pazar oluşturabilecek bir takım ve ya ligden teklif geldiyse satılmalıdır. çünkü, önümüzdeki yıllarda boeyi, nelssonu, berkanı da daha etkin bir şekilde pazarlayabilmek için bugün doğru satış yapılmalıdır. ligimizde alanyasporun yaptığı budur, berkan' iki sene sonra 10 milyona satmayı beklemediler çünkü bir pazar döngüsünü devam ettirmek istiyorlar.

    3. eğer futbolcu gitmek istiyorsa satılmalıdır. taylan makul bir teklif karşısında çok istekliyse yardımcı olmak gerekir. aksi halde kafası karışıp performansı düşebilir. burada oyuncunun çok cüzi bir ücret alması da önemli. tamam anlaşmayı kendisi yaptı ama daha iyi bir maaşı fazlasıyla hakediyor.

    4. maddi durumlar. ama cicaldauya 6.5 milyon, barış alper yılmaz a 1.5 milyon, nelsson a 7 milyon gibi rakamlar verip, üstüne gedsonu almaya çalışıyorsak taylana gelecek 8 milyonluk teklife çok acil ihtiyaç yoktur herhalde. yani maddi durum satılmama sebebi de olabilir. bunu ancak yönetim değerlendirir.

    taylanın satılmamasını gerektiren durumlar:

    1. yeniden yapılanma sürecinin başında takımın kilit oyuncularından birini göndermek süreci en baştan sekteye uğratmak olur. takım içerisinde ikamesi henüz tam anlamıyla yok. berkan henüz çok yeni, aytaç yetersiz. taylanın eksikliğini geçen sene çok acı bir şekilde yaşadık. hocanın kafasında farklı bir kurgu varsa bilemem. tabi marcaonun durumunu da gözardı etmemek lazım.

    2. yabancı sınırı. taylan gittiği anda hem bir orta saha hem de türk oyuncu bulmamız gerekecek. transferiyle, taylanın yerini doldurabileceğimiz türk orta saha neredeyse hiç yok. o zaman forvete halil ibrahim, orta sahaya bir yabancı daha gibi bir formül ortaya çıkar.

    3. istikrar. aslında bu da birinci maddeyle ilgili. son iki üç senede orta sahamız sürekli değişiyor. haliyle düzgün işleyen bir sistem kuramıyoruz.

    4. taraftarla olan ilişkisi. taylan taraftarın çok sevdiği bir oyuncu. sırf bu durum fiyatın üzerine 1-2 milyon daha koyar. ayırmayın sevenleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın