• 132
    medyada ve sözlükte görüyorum ki söz konusu olayın üzerini kapatmak ve normalleştirmek isteyen kesim olayı sadece iki kişi arasında çözüp sonlandırmanın algı temelini oluşturmaya çalışmakta.

    hele ki şu var; marcao özür diledi. bundan sonra iş kerem'in affetmesine bağlı. kerem affederse taraftara bir şey demek düşmezmiş.

    nasıl oluyor o iş?

    bu insanlar özel hayatlarında tartışıp kavga etmediler. üzerlerinde galatasaray forması varken, resmi bir müsabakanın tam ortasında, saha içinde canlı olarak milyonların izlediği hatta daha sonra dünya çapında milyarlarca insanın haberi olacak tirajik bir olay yaşadılar.

    galatasaray bir kurumdur. topluma mal olmuş, bir kültürü olan, değerleri olan, yönetimi, teknik ekibi, profesyonel oyuncuları ve taraftarından oluşan bir yapıdır. dolayısıyla kulüpte yaşanan her şeyde her birim etkindir ve karar verilmesinde önemli rol oynar.

    bazı davalar vardır. mağdur şikayetçi olmasa da kamusal dava açılır. eğer toplumu rahatsız edici bir unsur oluşmuşsa mağdurun şikayetçi olmaması ya da affetmesi herhangi bir önem teşkil etmez. davası görülür ve karar açıklanır.

    üzerinde galatasaray forması olan, kulüple profesyonel ilişkisi bulunan iki kişi bir olaya karışmışsa burada taraflar sadece ilgili iki kişi değildir.

    bir de yönetim ve teknik heyet bilir, bize kararı sorgulamadan onay vermek düşerci görüş belirtenler var.

    kulüpleri yönetim, teknik heyet ve profesyonel sporculardan oluşan bir yapı olarak düşünüyorsanız bunun şampiyon olmuş hali başakşehir futbol kulübüdür. taraftarı yoktur, kültürü yoktur. çıkıp oynarlar. kötü oynadıklarında da şampiyon olduklarında da ortaya 100 kişiden fazla insan çıkmaz.

    konuyu çok dağıtmadan toparlamak gerekirse 16 ağustos 2021 marcao kerem aktürkoğlu olayı sadece belirli bir kesimi değil galatasaray'ı oluşturan tüm unsurları kapsayan ve etkileyen bir olaydır. öyle olmasa 2 gündür hakkında bu kadar konuşulmaz, yazılmaz hatta paylaşılan özür videosu sosyal ağlardan 3. kişilere ulaştırılmazdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın