• 43408
    “çok kıymetli bir iş yapıyoruz. buna başlamadan önce hepimizin son 10 günde çektiği sıkıntılarla ilgili bir iki cümle etmek isterim. ege’de, akdeniz’de yaşadığımız yangınlar, ardından karadeniz’de yaşanan sel felaketi… sonrasında afganistan’da yaşanan büyük insanlık dramı, büyük göç bunlarla ilgili insanlık olarak çok üzülüyoruz. sel de yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allah’tan rahmet diliyoruz. başsağlığı diliyoruz. yakınlarına da sabırlar diliyoruz. inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız.”

    “burada bir araya gelmemizin sebebi sayın dinçer azaphan’ın yönetim kurulu başkanlığı’nı yaptığı tunç holding’in, futbol a takımımıza çorap sponsoru olması ve kadın voleybol takımımıza forma yaka sponsorluğu. çok kıymetli bir sponsorluk. dünyamızın ve ülkemizin zor şartlar yaşadığı ekonomik ortamda bir galatasaraylının ki dinçer bey’in galatasaraylılığını bireysel olarak bilmeyen yok. ancak şöyle kıymetli dinçer bey, kurumsal olarak galatasaray’a katkıda bulunmak istediğini söyleyip, bu konuda insiyatif alıp açıkçası bizleri kamçılayan bir durum yarattı. kendisine çok teşekkür ediyorum. bir yıllık bir anlaşma yapıyoruz. bu anlaşmanın içinde hem kadın voleybol var hem futbol a takımı çorap sponsorluğu var. böyle dönemde tüm galatasaraylılardan benzeri refleksleri bekliyoruz. biraz daha hızlanmak adına bu sponsorluk işlerinde dinçer bey’in gösterdiği alicenaplığı kurumsal anlamda galatasaray’ın içine taşımalarını tüm galatasaray camiasından canı gönülden diliyorum. kendisine de peşinen teşekkür ediyorum.”

    “dinçer azaphan’ın galatasaraylılığını bilmeyen yok. ama dinçer azaphan bireysel olarak vardı. bir şeyler yapıyordu. o da konuşuluyordu. bu dönemde ülkenin de durumu belli dünyanın da belli. sponsorluk çok kıymetli. dinçer azaphan, bunu kurumsal olarak; tunç holding olarak taşıdı. enerjide, akaryakıtta, inşaatta ciddi işler yapan bir şirket. ama bugüne kadar bir şekilde olmamış. bize nasip oldu. kurumsal olarak bizim yapmak istediğimiz galatasaray’ı bir yere oturtmak. kurumsal anlamda büyük bir yapı. tunç holding, galatasaray ile aynı yerde duruyor. bu sponsorluk şöyle bir taraf alırken diğeri veriyor. diğer taraf verirken öbür taraf alıyor. birliktelik kıymetli. yoksa bireysel olarak dinçer bey’in galatasaraylılığını herkes biliyor. katkılarını da biliyor. bunu galatasaray markası ile tunç holding markası arasında bir araya getirmek, kurumsal anlamda bir mukaveleye dökmek çok kıymetli. örnek olacaktır diye düşünüyorum. bir kez daha dinçer bey’e teşekkür ediyorum.”

    “onunla da ilgili kısa bir bilgi vereyim. bizim vaadimiz de vardı. ön protokolümüz de vardı. hala var. ancak üç firmayla görüşmüştük. ön protokol ve ciddi ilerliyorduk. gelinen noktada biten mukavelemiz devam ettiğinde bir takım rüçhan hakkı kullanımı durumu var. oraya kadar geldiğimizde bunu türk telekom’a bildirmemiz gerekiyordu. bunu da bildirdik. bu arada bizim ajandamızda hiç olmayan başka sponsor talipler çıktı. esas hikaye galatasaray’ın haklarını ve değerini garanti ve teminatlarla mukaveleye dökebilmek. yurt dışından görüşme yaptığımız ve ön protokol yaptığımız yetki aldıktan sonra kağıda dökmek istediğimiz mukavelede bir teminat mektubu sıkıntısı ortaya çıktı. biz galatasaray’ın hiçbir hakkını, garantisi ve teminatı olmadan -bunlar zaman içinde yapılmış maalesef- herhangi birine devretmeyeceğiz. taraftar da basın da soruyor: ‘’gelir gelmez yapacaktınız?’’ tamam ama geçmişten gelen türk telekom ile olan mukavele şartlarını detayıyla yeni öğrenebildik. bu arada yeni sponsor adayları da ortaya çıktığı için şu kararı aldık ‘sırf yapmış olmak için, taahhüdümüz için orada içinde hem forma sponsorluğu hem stat isim hakkı vardı. forma sponsorluğumuz iyileştirilerek bunun altını çiziyorum, zaten bir yıl daha vardı. iyileştirilerek devam edecek. stat isim hakkı da başka bir yerde yeni bir sponsorluk taleplerinin de gelmesiyle daha ciddi bir yere geldi. değerini bulup, sadece vermiş olmak için vermek değil; garantileri ve teminatlarıyla olmasını planladığımız için acele etmiyoruz. kısa vadede yakın bir tarihte bu işi bitireceğiz. bir kez daha altını çizmek istiyoruz. bir şeyi yapmış olmak için yapan bir yönetim zihniyetimiz yok. önceliğimiz galatasaray ve galatasaray’ın menfaatleri.

    “sadece kadın voleybolunda değil. sponsorları iş ortağı olarak görüp, onların da idareye katkısını istiyoruz. kadın voleybolun da biliyorsunuz orkun darnel, şube koordinatörlüğü yapıyor. mevcut bir pozisyon vardı onun iyileştirilmesi… yönetim kurulu’ndan arkadaşımız turhan bey de sorumlu. avrupa’da başarılı olacak, hatta final ve şampiyonluk yakalayacak bir takım kurmak bunu planlıyoruz. ancak bildiğim kadarıyla şubat ayında hızlanacak. biz geldiğimizde transfer dönemi geçmişti. yapılması gerekenler vardı. plan galatasaray kadın voleybol takımı’nın avrupa’da final ve şampiyonluk kovalaması adına yapılanmaya gidiyoruz.”

    galatasaray spor kulübü yönetim kurulu genel sekreteri köksal ünlü
App Store'dan indirin Google Play'den alın