resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1518
    olayda %80 suc marcaoda tabiki. ama keremin de sucu yok diyemem, orda yaptigi sus pus isaretleri falan da hos degil. sahada takim arkadaslari birbirine kizabilir bagirabilir o anin adrenaliniyle bu cok normal. ama el kol hareketleri sinir bozucu ve asagilayici algilanabilir cogu kisi tarafindan. kerem marcao ona bagirdiysa bagirarak karsilik vermeliydi, isin icine bu tip hareketler girince karsidaki kendini asagilanmis hissedip daha cok yukselebiliyor. bunu sosyal hayatta da goruyoruz.

    olgunluk meselesine gelirsek; ben keremin olgunlugundan ziyade karsilik veremeyecek fiziksel ozelliklerde olmasindan oturu marcaoya karsilik vermedigini dusunuyorum. ki dogrusunu yapti. hem kendisi icin hem de takimimiz icin olumlu olan karsilik vermemesiydi, suan isin icinden daha da kotu bir sekilde cikamiyor olabilirdik. esas olgunluk testi ise simdi basliyor. bu olanlara sunger cekebilirse o zaman olgundur diyebiliriz.

    ama 30 yasindayim ve basima bu gelse asla affedemezdim sanirim, o olgunlugu gostermek zor. 80 milyonun onunde asagilanircasina yumruklanmak, tum televizyonlarda sabaha kadar bu pozisyonun defalarca donmesi ve bugun hem gazetelerde hem de sosyal medyada ayni konunun konusulmasi gercek bir psikolojik yikim. tum ulkenin gozu onunde aciz, gucsuz, mazlum bir karakter olarak etiketlenmek gercekten bu cocuk icin yikici bir durum. bu saatten sonra ozguveni kesinlikle etkilenecektir. roportajlarinda, konusmalarinda, sahadaki hal ve tavirlarinda hep bir cekingenlik ve ozguvensizlik olusturacaktir. en azindan bu olay benim basima gelse oyle olurdu. bence keremin esas aşması gereken sorunlar bunlar. marcaoyu affetmek bir yana; ulke capinda zedelenen onuru, itibarı ve uzerine yapistirilan gucsuz imajinin altindan kolayca kalkabilecek mi, sosyal hayatina ve profesyonel yasantisina sorunsuzca donebilecek mi izleyip gorecegiz.

    ama bastan soyleyeyim isi zor cocugun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın