resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 3074
    zamanında gereksiz gömüldü şimdi de gereksiz övülüyor na yazık ki ve sonu yine hüsran olur böyle olursa.

    ben kendisinin hep savundum. bu başlıkta da savundum, başka başlıklarda da. ona rağmen şimdi bunları yazıyorum.

    bu adamın iyi yönleri kötü yönleri belli. bir kere ayağı asla söylendiği kadar kötü değil. olmadığını da 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçında attığı paslarla bir kez daha gösterdi. daha önce de defalarca göstermişti. giresun maçındaki iyi oyununun sol stopere geçmesiyle alakası yok, sağ stoperde de iyi oyunlar oynadı çok kez. mesele oyunun nasıl bir oyun olduğu sadece.

    luyindama'yı rahat bırakırsan oynar. aldığı riske karışmazsan, o riski almasına izin verip arkasına önlem alırsan topla da gayet iyi çıkar, pası da verir. sakatlık öncesinde daha hızlı olduğundan o çıkışlarda topu kaybetse de hemen reaksiyon veriyordu, şu an veremeyebilir.

    luyindama'nın ayağı bence iyi ama elbette müthiş bir pasör falan değil. o yüzden pas oyunu diye bu adama tutturmanın alemi yok. gerektiğinde uzun vurabilmeli bu adam, kaldı ki uzun topları gayet iyi atıyor bence.

    peki luyindama ne zaman sıkıntı olmaya başlıyor? baskı yediğinde arkasına önlem alınmazsa, pas oyunu diye topu ayağından hızlı çıkarması istenirse, eski hızında olmadığından açık alanda yakalanırsa luyindama ciddi sıkıntı yaratır ve kötü bir stoper olarak görünür. nitekim 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçında son pozisyonda alpaslan rakibe yetişirken luyindama dönemedi bile. eskiden de müthiş süratli değildi gerçi.açık alanda bu mesafede yine yakalayamazdı ara pas atılsaydı. ama bir oyuuncu luyindama'yı karşısında görüp atıp gitmek isteyince fiziğini çok iyi kullanıp ona izin vemiyor işte. o bize birazcık olduğundan hızlı gösterdi luyindama'yı bence. hızlı oyuncular atıp gidemeyince çok hızlı bu adam, şimdi o hızında değil diyoruz. muhakkak ki dönüşleri falan eskiye nazaran daha ağır ama eskiden de böyle derin toplarda yine zaafiyet yaşayabilirdi. bir oyuncunun her şeyi mükkemmel olsa dünyanın en iyi stoperi olur zaten.

    peki artıları neler ve ben neden seviyorum bu adamı. o cüssedeki biri için fazla atlet ve hızlı luyindama. yukarıda yazdığımla çelişiyor gibi görünse de bir uzun mesafe koşusunda benzetildiği servet çetin'e ya da macion'a falan fark atar bence. müthiş bir kesici ayrıca. havadan v e yerden iyi bir kesici. inanılmaz bir gücü ve hava hakimiyeti var. bunların hepsi kıymetli meziyetler ve tüm bunların ötesinde bu adam topla oynayabiliyor. cüssesi nedeniyle dağınık gözüküyor fakar ama vücudunu koyarak, ama fuleli adımlarını kullanarak topla çıkabiliyor ve topu olumlu kullanabiliyor. bu adamın eksilerini ve artılarını bilir takım oyunuyla o artıları parlatır, eksileri daha az önemli hale getirirsen o da zamanla ilk hallerine dönecektir zaten. ama yok artılarını göstermesini engelleyen bir oyun oynatır eksileri için de önlem almazsan berbat bir stoper gibi görünür ve öz güven sorunu da yaşayacağından iyice düşüşe geçer.

    özetle 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçındaki iyi performansı da aldatıcı olmamalı. luyindama asla burada yazıldığı kadar kötü bir stoper değildi, hiç o kadar kötü olmadı ama şimdi 30 dakikalık performansına bakılıp da övüldüğü kadar da iyi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın