resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 3201
    16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçında yaptığı dangalaklıkla çok büyük tepki toplayan futbolcu. yaptığı çok büyük kusur olsa da asla affedilmeyecek ya da oyuncuyu tamamen gözden çıkarmayı gerektirecek bir durum değil. her kusurdan sonra yapanları asmak, kesmek, kovmak sizi büyük yapmaz. süreci en doğru şekilde yönetebilmek büyük yapar.
    allah inancı olan birisi olarak, belki zihin açabilir umuduyla kurandaki ceza yöntemlerinden birisi olan kısasa değinmek istiyorum. kısasa göre eğer bir kişi sebepsiz yere birisini öldürürse idam edilmesi gerekir. onu idamdan kurtaracak tek yetki ölen kişinin en yakını olan kişilerdedir; anne, baba, eş gibi. kuran, böyle bir durumda affetmenin daha hayırlı olduğunu söylüyor.
    bundan feyz alarak marcaoyu affedecek olan herkesten önce kerem, sonra takım arkadaşlarıdır. ancak bu süreçte keremin baskı altında kalmaması çok önemli, samimi bir şekilde karar vermesi lazım. eğer teknik ekip veya yönetim marcaonun maddi değerinden dolayı bir baskı oluşturursa bundan bütün takım zarar görür.
    diyelim ki marcao affedilecek. ceza olmayacak mı? tabiki olacak. öncelikle yüklü bir para cezası gerekir. kamuoyunda marcao üstünde oluşan baskıyı kırmak için bu para cezası bir hayır işinde kullanılabilir. örneğin sel felaketinde mağdur olan insanlar için kullanılması çok yerinde olur.
    para cezası yeterli olur mu? kesinlikle olmaz. ama verilecek cezanın yine psikolojik baskıyı kırmaya ve oyuncudaki öfke kontrolü problemini gidermeye yönelik olması lazım. örneğin, marcao belirsiz bir süre için her gün sabah erkenden floryaya gelip temizlik görevlileriyle birlikte çalışabilir. antrenmana katılır tekrar temizliğe dönebilir. özellikle sizi galatasaray'da tutacak olan ise karakterinizdir yazısını her gün silip temizlemesi lazım. ilk başta bu ceza zayıf gelebilir ama bir futbolcuya altı ay bunu yaptırdığınızı bir düşünün.
    başka bir ceza olarak, her hafta çocuk esirgeme yurtları, huzurevleri ve ya lõsev gibi, belli sayıda hayır kurumunu ziyaret etme zorunluluğu verilebilir. tabi buralara maddi katkıda da bulunacak.
    başkaca belli sayıda yoksul öğrencinin eğitimini üstlenmesi ve onları ziyaret etmesi sağlanabilir.
    tabi bu cezaların düzenli olarak sosyal medyadan ve galatasaray uygulamasından paylaşılması gerekiyor.
    eğer futbolcu bunları yapmak istemezse o zaman kadro dışı bırakılmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın