• 43400
    giresunspor yeni kurulan bir takım. teknik direktörleri hakan keleş, ilk 25 dakikada galatasaray’a iyi baskı uygulattı. ama daha giresun’un eksiği çok. bütün futbolcuların zamana ihtiyacı var. bunu fazlasıyla gördük.
    sarı-kırmızılı takım ise tecrübeli bir ekip ve kaliteli oyuncuları daha fazla. maçı galatasaray’ın kazanması gayet normaldi. burada baktığımız zaman sol bek aanholt’un kalitesini gördük. iyi pas veriyor ve oyunu iyi okuyor. ilerleyen haftalarda takıma daha fazla katkı sağlayacak. sağ bek boey, arkadaşlarına uyum sağlamaya başladı. sonuçta bir penaltı yaptırdı. ofansif olarak katkı vereceğini de kanıtladı.
    berkan ve taylan orta sahadaki sorunları bitirecekler... ama onların da biraz zamana, birbirlerine alışma dönemine ihtiyaçları var. yeni transferlerden cicaldau’nun tekniği iyi, tam bir takım oyuncusu. ilk maçında çok göze batan bir futbol oynamadı. ama penaltıyı iyi değerlendirdi ve golünü attı. bunun yanında olumlu paslar verdi, her şeyden önemlisi ortaya koyduğu mücadele ile orta sahasına da destek oldu.
    birkaç hafta sonra cicaldau’nun gerçek gücünü göreceğiz. muslera’nın hatasız oynaması, diagne’nin forvette çok önemli işler yapması, rakibi on kişi bırakması artılardı. diagne ‘ben gitmek istemiyorum’ diye sinyaller veriyor ve saygı görmek istiyor. bana göre de ortaya koyduğu bu mücadeleyle her şeyi hak ediyor. sonuçta galatasaray deplasmanda galip gelerek lige iyi bir başlangıç yaptı. eksikler tabii ki var. sahada olan güzel şeyler de var. bu takımın biraz zamana ihtiyacı var.

    osman şenher

    (bkz: 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın