resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:27
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 258
    galatasaray’da ciktigi ilk macinda fisi ceken pasi ve penaltiyi atmis olmasina ragmen ”al gülüm-ver hayatim” topu ayakta geveleme, cizgiye inip oradan kaleciye kadar geri oynama futboluna alismis galatasaraylinin gözune girememis oyuncu. hic kimse oynadigi tek top oyununu okuyamamis, girdigi ikili mucadeleleri kazanmasini, tam yerinde ve topa sahip olana degil, top gelecek olana yaptigi presi görmemis, kapattigi alanlari suzememis.

    bir kac atabilecegi pasi ilk macin cekingenligi nedeniye atmamis olmasi disinda gösterissiz, basit ve isini yapan top oynamistir. topu rahat dolastirmasi, baski yememesi ve iyi top saklamasi gibi artilari var. ceza sahasi yayinda da guzel konumlanmasina ragmen kendisine pas gelmedi. o paslardan 1-2 tanesi gelse sutlarini da görebilirdik. sözlugu bilmem ama benim baska takimlarda hep kiskanarak izledigim basit oynamaya alismis oyuncularin isigini gördum kendisinde. nitekim transfer olduktan sonra eski maclarini da izledigim icin az bucuk o gözle baktim kendisine.

    hasta galatasarayli babamla gecen seneki takimi konusurken gedson muhabbeti acildi. ”o ne öyle 10 para etmez topcuydu” diye bir cumle kullandi. gedson’un da alexandru gibi oyunu basit oynayisi mest etmisti beni. renksiz, is yapan, calisan ve görevini yerine getiren oyunculara dedigim gibi hayranlik duyuyorum. gedson da, cicaldau ve berkan da renksiz oyuncular. taylan da öyle mesela. bu sezon aldigimiz oyunculara bakarsak tamami renksiz oyuncular. temiz futbol oynamak icin de kadronun renksiz oyuncular agirlikli kurulup, araya 2-3 renkli futbolcu serpistirilmesi lazim kerem gibi, messi gibi, mbappe gibi, melo, onyekuru gibi...

    cicaldau iyi yetistirildiginin ve dogru futbol ögretildiginin sinyallerini ilk mactan verdi. ekiple ayni frekansa gecince yavas yavas rengini belli etmeye baslayacaktir.

    (bkz: 16 ağustos 2021 giresunspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın