• 6785
    2021 - 2022 sezonunun galatasaray adına ilk maçı.

    kendi adıma evvelden beri alışılagelmişin üzerine avrupa elemelerinde tam olarak takımı takip edemiyorum, sezonun açılış maçı benim için takıma ısındığım ve takip etmeye başladığım maç oluyor.

    bu sebepten dolayı takıma gelenleri, gidenleri, dizilişi, olumlu - olumsuz yönleri ilk kez alıcı gözle izleyeceğim.

    benim gibi sezonu yeni açanlar için kadro yapısının şöyle bir üzerinden geçecek olursak;

    kalede: muslera - ismail çipe var.
    muslera: her zamanki muslera diyebiliriz ama avrupa maçlarında çok büyük hatalar yaptı. sezon başı performansını oturtamamış gibi görünüyor ama muslera bu verdiği güven tartışılmaz kısa bir süre içerisinde toparlayacaktır diye ümit ediyorum.
    ismail: muslera'nın cezalı olduğu maçta pek güven vermedi. uzun süre yedekte kalmaya devam edecektir.

    (bkz: stoperler) luyindama - marcao - victor nelsson - alpaslan öztürk - kaan arslan
    luyindama: ara ara gereksiz ileri çıkışları - geri dönemeyişleri - verdiği pasların gerçekten çok kötü olması takımı hücuma çıkaramaması vs. hepsi problem arkaya atılan toplarda sürekli adam kaçırıp gol yememiz genelde luyindama yüzünden oluyor.
    olumlu yönleri ise hava toplarında çok etkili kapanarak oynadığımız zamanlarda pozisyon alması ise oldukça güzel ama fizikten başka şeylerde lazım artık futbol için o yüzden daha süratli ve ayağına hakim bir futbolcu ile değiştirmek gerekiyor.

    marcao: savunmada şu an alternatifsiz görünüyor sağlıklı olduğu her zaman ilk 11'e yazılacak oyuncu.

    victor nelsson: 1,85 boyunda 22 yaşında ve danimarka'lı futbolcu. iskandinav taraflarının savunma oyuncuları genelde iyi çıkar ama bu transferle alakalı tek soru işareti sanki bonservis ücreti biraz fazla gibi 7m€ vermiş görünüyoruz lakin bunu da şunla kıyaslıyorum falcao bizden yıllık 9.5m€ alıyor. boşa atılan 9.5m € var bi yanda diğer tarafta ise gelecek vaat eden bir stoper. her türlü okeyim ben bu transfere. ilk maçta oynamayacak sanırım ama ondan sonra luyindama'dan formayı alabilir.

    alpaslan öztürk: göztepe'den transferimiz. kadro genişliği ve yerli sınırı için lazım. ucuz yollu, kalbur üstü yerli stoper. yer yer forma şansı bulabilir ama ne kadar fayda sağlar görmemiz gerekiyor.

    kaan arslan: altyapıdan bu sene ana takıma geçti uzun süreler almayacaktır sadece kart yada sakatlık durumlarında girebilir belki yerel kupalarda oynayabilir o kadar. zamana ihtiyacı var.

    (bkz: sol bekler): patrick van aanholt - ömer bayram - emre taşdemir
    pva: eleme maçlarındaki performansı ortalama üstüydü bu sezon sakatlık yada form düşüklüğü olmazsa sol tarafta pva oynayacak gibi görünüyor crystal palace'dan bedelsiz olarak aldık piyasa değeri fena değil. ilerisi için umut verdi bana sezon içerisinde göreceğiz.

    ömer bayram: uzun yıllardır en çok eleştirilen oyuncumuz olabilir. bu eleştirilere rağmen belhanda ruhsuzu gibi sahada bomboş dolanmak yerine elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. saha içerisinde kötü skora en çok isyan eden oyuncumuz oldu. her zaman alternatif olarak sol bek ve açıkta fatih hocanın elinde bir koz olarak bulunacaktır.

    emre taşdemir: bu sene dakikaları daha da düşecek gibi görünüyor. pek faydası olmadı bundan sonra da olacak gibi değil. yerli olduğu için kadroda kaldı.

    (bkz: sağ bekler): deandre yedlin - sacha boey - omar elabdellaoui
    deandre yedlin: eleme maçlarında sakatlığından dolayı oynamadığını biliyoruz daha sonrası içinde kendisinden pek olumlu haberler alamadık sanırım sözleşmesi feshedilecek.

    sacha boey: rennes'den 1m€ bedelle transfer edildi, henüz 20 yaşında ve elemelerde iyi bir oyun ortaya koydu. ilerde değerlenebilir. bu sene ilk 11 oyuncumuz olacak gibi görünüyor.

    omar elabdellaoui: bu kardeşimiz halen yılbaşında gözüne giren havai fişeğin acısını çekiyor. bakalım ne zaman dönecek.

    (bkz: orta saha): taylan antalyalı - berkan kutlu - aytaç kara - alexandru cicaldau - emre akbaba
    taylan antalyalı: geçen sezonda olumlu olarak söyleyebileceğimiz yegane şey kendisi olabilir. sakatlık vb. durumlar olmazsa sürekli ilk 11'e yazılacaktır.

    berkan kutlu: yeni transfer 4m€'ya alanya'dan aldık. uefa elemelerinde oynadi bende fena bir izlenim bırakmadı. yerli sınırlamasında bu fiyata girilebilecek bir risk gibi görünüyor. belki sıradaki taylan olacak kim bilir.

    aytaç kara: bence bu yıl yaptığımız en işe yaramaz transfer neden aldık, neden oynattik zerre fikrim yok. rezalet.

    alexandru cicaldau: 3 yılda ödenecek 6.5m€ olarak transferi sağlandı. transfer sürecinde bir çok dedikodu dolanıyor. yok hagi bilmem şu kadar aldı, yok ocakta beleş alınacaktı şimdi niye alındı vs. gibi onları görmezden geliyorum ben açıklananlara bakıyorum çünkü yapacak başka bir şeyim yok. ben oldukça ümitliyim bakalım bugün olmazsa bile bir sonraki maç oynayacaktır. umarım çok iyi transfer olur.

    emre akbaba: peşpeşe sakatlıklardan sonra toparlayamadı umarım bu sene onun içinde yeni bir başlangıç olur ama zor görünüyor.

    (bkz: sol kanat):kerem aktürkoğlu - ryan babel - barış alper yılmaz - arda turan
    kerem aktürkoğlu: elemelerde oynadığı futbol ile en formda oyuncumuz gibi göründü kendisi, taylan'dan sonraki yerli yıldızımız olacak ilerde bizi sevindirecek futbolcu. yolun açık olur inşallah.

    ryan babel: mümkün olan en kısa yoldan takımdan uzaklaştırılması gerekiyor.

    barış alper yılmaz: 1.5m €'ya transfer edildi. üzerinde konuşabilmemiz için bir kaç maçını izlememiz gerek.

    arda turan: kim hangi tanrıya inanıyorsa lütfen onun adına dua etsin de şu adam bu takımdan gitsin.

    (bkz: sağ kanat): emre kılınç - sofiane feghouli - yunus akgün - jesse sekidika - oğulcan çağlayan
    emre kılınç: sivasspor'dan alındığında çok bir şey beklemiyordum ama düşündüğümün üzerinde bir oyun oynuyor sezon içerisinde güzel bir alternatif olacaktır.

    sofiane feghouli: sanırım kendisi ile vedalaşmamızın vakti geldi de geçiyor bile. artık sıkıldı herkes ve geride kaldı o sezonun ilk yarısı topa bakmayıp 2 . yarisi yalandan futbol oynayıp 1 sezon daha kalmak için taraftarı ve yönetimi kandırdığı günler.

    jesse sekidika: olmadı bu arkadaştan verim alamadık. zaten oynatamadıkta istediğimiz kadar.

    yunus akgün: bu adam topçudur ama kadroda yer bulamıyor kerem gibi ara ara oynasa aslında belki bir şeyler yapacak ama sanırım kiralanacak gibi duruyor.

    oğulcan çağlayan: tff ile olan çekişmeden olan bu çocuğa oldu. lisansını çıkarmıyordu tff. son durumunu kontrol ettim halen netleşen bir şey yok. soru işaretleri devam ediyor.

    santrafor: mostafa mohamed - mbaye diagne - falcao

    mostafa mohamed : bu eleman bizim net olarak ilk 11'e yazmamız gereken adam ama elemelerde filan hep sonradan girdi oynamadı vs. vs. bir çok problem oldu ne yapıp edip hazırlamak gerek. burda en büyük sorumluluk hocanın.

    mbaye diagne: diagne ile olan ilişkimizde işimiz düştüğünde 2 maç oynatıp daha sonra başka bi takıma kiralamaktan öteye geçmedi. ya satın, ya oynatın abi nedir bu sürünceme de kalma. falcao gidecek deniliyor şimdi o giderse bu adamı da oynatmazsan lazım olduğunda 2. santrafor kimi sokacan takıma donk'u mu? aa tüh onunda sözleşmesi bitmiş. kim ne derse desin diagne'ye ihtiyacımız var gibi görünüyor.

    falcao: sende git artık kendine çok sövdürtmeden. kronik sakat oyuncumuz ne zaman ihtiyacımız olsa sakat.

    teknik direktör:
    fatih terim: sanırım hocada elemelerde ki performans düşüklüğünü fark edip önce kendisine daha sonra takıma bir çeki düzen verecektir. yoksa kimse galatasaray isminden büyük değildir ve eminim ki hoca da bunun farkındadır.

    bir kaç transfer daha yapılacak deniliyor onlarıda eklersek fena bir kadromuz yok geçtiğimiz yıllarda alıştığımız çilek olarak nitelendireceğimiz futbolcularımız yok ama çileğin kilosu kaç € oldu.

    elimizdeki kadroyu en iyi şekilde kullanıp yine şampiyonluğun en büyük adayı olmamız gerekiyor.

    güzel bir futbol oynayan, rakibi boğan, yenilse bile çıkıp sahaya aslanlar gibi mücadele eden şu renklere sahip takımı özlemedik mi?

    `biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı.`
App Store'dan indirin Google Play'den alın