• 106
    kaldirilmasi cok dogru bir karar oldu. bu kuralim da kendine gore guzellikleri vardi ancak olmamasi daha da iyi olacak futbol adina.

    deplasmanda 2-0 kaybeden takim ikinci mac oncesi havlu atmis gibi bir sey oluyordu. en azindan uzatmaya gitmesi icin gol yemeden 2 gol atmasi gerekiyordu. tam manada risk alip hucum edilemiyordu.

    3-0'dan turu cevirmek ise imkansiza yakindi. hatta 1-0 deplasman yenilgisi bile yuzde 80 turu kaybettiginiz anlamina gelebiliyordu. ilk maci evinde oynayanlar da ayni sekilde garanti oynayip, gol yemeden galibiyet ariyorlardi.

    artik iki ayakli eslesmeler gercek manada 180dk olacak. 180 dakikanin sonunda esitlik olursa 30 dakika uzatma oynanacak. esitlik bozulmazsa penaltilar turu geceni belirleyecek. bence cok daha adil. ikinci maci evinde oynayanin 30dk arti penalti avantaji olabilir ama zaten boyle bir sey her zaman vardi. bu da seri basi olmanin ya da kura sansinin sonucu.

    turu gecen takimlarin ilk maclar sonunda belli olmamasi adina kuralin kaldirilmasini mantikli buluyorum. erken havlu atma durumu olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın