resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 194
    4-3-3 oyunumuz için vaadettikleri değerli bir oyuncu.
    öncelikle oynadığımız oyun ortasahanın iki yönlü oynadığı gerek diriplingle gerek pasla topu ileri aktarmaya elverişli, kaybedilen toplara rakip 30-40 metrede basmayı hedefleyen dinamik bir ortasaha yani rakibi kendi 40 metresine hapsetmeyi ve uzun top atacak vakti bile bırakmamayı istiyoruz.

    ortasahamız bunu hedeflerken beklerimizden alan açmaları pas oyununda rakibin dengesini bozacak bindirmeleri yapmalarını ve ''rakip beki manipüle etmelerini'' istiyoruz ayrıca hızlı olmaları ve geri dönüşlerde eğer ortsaha baskısı topu kapmaya yetmezse stoperlerin kademelerine girmeleri lazım bunlar zaten temel galatasaray istekleri bu sezona özel değil.

    peki ileri üçlüden yani bu arkadaşında içinde bulunacağı yapıdan ne bekleyeceğiz.
    öncelikle rakibi yarısahasına bastırdığımız için hızlı hücum şasnımız orta kesip topu forvetle buluşturma şansımız yok çünkü oralar kalaba. o zaman ne yapacağız ara paslarla, ver kaçlarla, içeri doğru koşularla forvetin duvar olmasıyla veya adam eksilterek rakibin dengesini bozacağız.
    hocanın keremden beklentisi gezici kanat forvet şuan top ayağında her kanattan deneyerek rakip savunma ile ortsahası arasında topla buluşup fırsat araması çalım yetenekleri ile bunu iyi yaptı geçen maç.
    mustafadan beklentisi duvar olmayı öğrenmesi topsuz oyunda takım arkadaşlarına boşluk oluşturabilmesi presi ilk başlatan oyuncu olması. mustafa bunları öğrenebilir eğer altyapısını avrupada almış olsaydı deli bir topçu olurdu neyseki bu rolün türkiyede en hakkını vermiş oyuncu necatiden öğrenebilir biraz. öğreneceği biraz bizim ciddi anlamda tavanımız olacak.

    peki barış bu planın neresinde.
    barış güçlü bir oyuncu fizik yapısı her sporu yapabilecek biri. hızlı gol koşularını genç yaşına rağmen doğru yapıyor ve verkaç yapmaya çok müsait. eksiklerini antremanlarla kapatacaktır epey zamanı ve öğreneceği var.
    plan olarak değinirsek: mustafanın duvarından kerem'in savunmayı dengesizleştirmesinden beki ile yapacağı ver-kaçlardan faydalanabilecek oluşan boşlukları görüp oralara saldırarak belki de skor yükünü çekecek.

    oynayacağımız oyunu ve barış'ın gelecekti rolünü böyle görüyorum. özet olarak kuyt benzeri bir rol edinecek 4-3-3 de bu rolde eksikleri savunma ve oyun bilgisi artısı yeteneği ve gençliği.
App Store'dan indirin Google Play'den alın