• 10
    oynayacağımız ilk lig maçı. avrupa kupalarıyla birlikte artık haftada iki maç yapacağız demektir. bu da bütün futbolcularımıza maç ritmi kazandırma için büyük fırsat. bu açıdan nellson, cicaldau, emre kılınç, babel ve yedlin’in ilk onbir çıkması şaşırtıcı olmamalı. hatta barış alper yılmaz, emre taşdemir, yunus akgün ve sekidika’nın da süre alması gelecek haftalar için isabetli olur.

    bazı futbolcuların ligde bazılarının avrupada dönüşümlü oynatılması hem diri kalmaları hem de maç ritmi kazanıp hazır hale gelmeleri sonucunu yaratır ki bu harika olur. bu açıdan sahaya;

    muslera
    yedlin-nellson-marcao-van aanhold
    aytaç-cicaldao-berkan
    kerem-mostafa-emre kılınç

    ile çıkmamız isabetli olur. altmış ve devamında da kerem’in yerine yunus, emre kılınç’ın yerine barış alper yılmaz, mustafa’nın yerine babel, marcao’nun yerine alpaslan ve de yedlin’in yerine sekidika oyuna dahil edilebilir. tabii ben örnek olarak yazdım oyuncuları. isimler daha değişik de olabilir. asıl amaç bütün futbolculara süre vererek maç ritmi kazandırmak. başlangıçta biraz riskli olsa da zaman içinde büyük avantaj sağalayacaktır bize.

    örneğin babacan hatta oynayabilecek durumdaysa emre akbaba dahi son onbeş dakikalarda süre alabilir. taylan, luyindama, diagne ve boey ise randers maçına saklanmalı bence.

    demek istediğim şu; avrupa maçları ile lig maçlarına beş değişik futbolcuyla çıkmak rotasyon olarak düşünülmemeli. aksine tüm futbolcuları hazır tutma amacının sonucu kabul edilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın