resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.71
Uyruk:Avusturya
  • 51
    istediği takımı seçmekte özgür olan top tepici. kimse yüzünden elimizden kaçırmadığımız futbolcu. her yazılanı okuyup inanmayın. kendisiyle kaç kere görüşülmesine karşın oyuncu avusturya'yı tercih etti.

    menajerinin yaptığı açıklama konusunda tolunay kafkas da açıklama yaptı, özellikle ilgilenildiğinden bahsetti. burada genç milli takıma davet edilmesiyle, a milli takıma davet edilmesi arasındaki farka takılanlar olmuş. sonuç olarak bir milli takım seçiyorsun. genç milli takımda ömür boyu oynamayacaktı, nihayetinde a milli formayla sahada olacaktı. kaldı ki barcelona da önce b takıma transfer etti ve sonrasında performansını görünce direkt a takımına aldı. burada takılacak bir şey yok.

    yetiştirme mevzusuna gelince, bir ülkede doğup büyümüş ve devamında oranın eğitimini almış olduğu için oraya aidiyet hissedebilir, ona kimse bir şey diyemez. bazı insanlar olduğu yeri daha fazla benimser, bazı insanlar milliyetini daha fazla benimser. her insanın farklı fıtratı vardır, bir tutamayız.

    ancak milli takım seçme işini şenol, tolunay gibi kişiler üzerinden döndürmek de son derece yanlıştır. bugün şenol güneş olur, yarın okan buruk olur; önemli olan milli takımdır, şahıslar değil. avusturya'yı seçerken teknik direktörü'ne göre mi seçti? tabii ki hayır. o zaman türk milli takım için de aynı şekilde düşünülmeli.

    fifa'nın yeni talimatnamesine göre en az 3 maç oynamadıysa milli takımını değiştirebiliyor. sadece 1 maç oynadı avusturya'da. istiyorsa hala gelebilir.

    kimse şimdi kalkıp " türkiye'yi seçseydi geldiği yere gelemezdi" demesin. futbolcu iyiyse gayet her yerde oynar. mesut ile hamit aynı dönemde real madrid'de oynadı. arda atletico'da, barça'da oynadı. merih juventus'ta oynadı. çağlar, cengiz keza öyle. hakan çalhanoğlu'nu sayabiliriz. daha çok isim var. küçük hesaplar uğruna avusturyalı oluyorsa saygı duyuyorum da sonra 30'unda vatan, bayrak moduna girip gelmesin lütfen. gerçi millet de güzel yiyor, haklısınız. kendisinden fena halde mesut özil enerjisi alıyorum. prime dönemi sonrası ülkeye gelir vatan, millet, bayrak paylaşımları yapar. evin oğlu olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın