resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 2299
    bir futbolcu alınırken ihtiyaçlar ışığında alınır. mustafa galatasaray santraforundan beklenen ihtiyaçları gerçekleştirebilecek futbolcu değil belli ki, kendisinden gelişim-değişim göstermesi bekleniyor. oyun stilini değiştirmesi isteniyor ki bence bu çok zor, gelişime kapalı bir görüntüsü var adamın. kendi iyi yaptıklarıyla, teknik heyetin kendisinden bekledikleri arasında herhangi bir bağlantı yok.

    adam güçlü, şutör, ortalara muazzam reaksiyon veriyor. şut makinesi gibi bir adam, şahsına münhasır “old school” tarz bir forvet. ancak negatif özellikleri var; stabil, top kontrolü zayıf, yavaş ve oyun içi çalım, pas melekeleri kötü.

    sen de bu adamdan gel sırtı dönük oyna, kaleden uzaklaş, topu indir, arkadaşlarına servis et, kanatlara açıl, git koşunu at diyorsun. bunun üzerine ekstra vuruşlarındaki kaliteyi de koydun mu diyorsun… e bu prime drogba’dan daha kaliteli bir futbolcu!? (bunu bir gomis yapıyordu, onu da yok pahasına sattınız!) e bütün bunları yapması için kazanması gereken özelliklerin ne kadar çok olduğunu görmeden mi transfer ettik biz bu futbolcuyu? sonra da kötü geçen bir maçın sonunda bunları yapamıyor diye eleştirmek biraz abes değil mi?

    e be kardeşim;
    e o zaman 10-13 milyon € verdiğin diagne’nin yerine neden transfer ettiniz bu adamı? öyle bir lüksümüz mü var bizim?

    halil bu takımın forveti oldu, çok da yakıştı, bu oyunun forveti benim dedi bu adam. kesinlikle bunun böyle olduğunu gösterdi. işte bu adama çıkar ver 10-13 neyse… ama yani zar atmaya da 10 milyon €’yu riske atamazsın*. elinde olan 10 milyon € verdiğin adamı parlatmak varken elin mısır’lı oyuncusunu parlatmaya çalışamazsın. neyse ki diagne gitti pl’de kendini parlattı, o da bizim şansımız…

    her potansiyeli de “adam ederim” deyip takıma çekemezsin. netice itibariyle avrupa’daki rakiplerinden 10-0 geridesin. bin kat daha dikkatli olman gerekiyor. türkiye’deki transfer rüzgarlarına kapılmamak gerekiyor. “ben hallederim” kibirinden uzaklaşmak gerekiyor.

    bu arada kötü futbolcu falan asla demiyorum mustafa için ancak galatasaray’ın fatih terim önderliğinde “yaratmak istediği” oyuna uygun bir profil değil an itibariyle. futbolcu bambaşka bir takımda süper bir performans gösterebilecek potansiyelde, aksini iddia etmiyorum.

    üzgünüm ancak 2 senedir sadece şampiyonluklar gitmedi, çok yanlış yatırımlar, tercihler ve açıklamalar da yapılıyor. sonsuz hatalar döngüsünün sonunda iyi bir yere geliriz umarım. ancak hatalar bitmiyor, bitmesini umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın