resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2933
    kongolu stoperimiz. sözleşmesinin son yılına girmiş durumda. kendisi ile ya sözleşme yenilemeli ya da kendisini elden çıkartmalıyız. ben 2. seçeneğe daha yakınım. çünkü luyindama'nın kimlikte yazan yaşının gerçek olduğuna inanmıyorum. bunu daha önce mbemba mangulu örneği üzerinden anlatmaya çalışmıştım.

    ikinci husus ise luyindama; evet kendisi. profesyonellikten biraz uzak bir arkadaş. hani maça geç kalması bir yana verdiği bir ropörtajda bizzat kendisi fiziğinin tamamen allah vergisi olduğunu hiç özel çalışma yapmadığını söylemişti. haliyle çaprazlarını kopartınca çok zor döndü. hızı, çevikliği hatta vücut koordinasyonu bile gitti.

    son husus ise pozisyon bilgisi; fark edildi mi bilmiyorum ama luyindama sadece hantallaşmadı, pozisyon hataları da yapmaya başladı. eskiden yapmıyordu çünkü sağında mariano vardı, önünde fernando reges vardı, o gitti n'zonzi vardı. luyindama hep oyun bilgisi üst düzey oyuncular ile oynadı. ne zaman etrafında linnes, yedlin, taylan, etebo gibi savunma bilgisi çok iyi olmayan oyuncular oynamaya başladı luyindama o zaman pozisyon hatalarına başladı. bu kesinlikle bir tesadüf değil diye düşünüyorum.

    luyindama bu noktadan eski fizik gücüne ulaşabilir mi? türkiye'de çok zor. hani luyindama'yı eski günlerine getirecek beslenme ve performans uzmanları varsa bile türkiye'de çalıştırmak imkansız. luyindama'nın önünü ve sağını yeniden pozisyon bilgisi üst düzey tecrübeli oyuncular ile doldurabilir miyiz? artık öyle bir maaş bütçemiz yok. yüksek potansiyelli ama henüz olmamış, düşük maaşlı oyuncular alıp oynatmak zorundayız. hal böyle olunca da luyindama'yı satabiliyorsak eğer satmak sözleşme uzatmaktan çok daha mantıklı gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın