resim
Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla
Takım:FC Nantes
Mevki:Santrfor
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:Mısır
  • 2283
    5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçında kaçırdığı gol bana sürpriz olmadı, sürpriz olmadığı gibi bu pozisyonun kaçmasının formsuzluğu ile uzaktan yakından alakası yok. kaldı ki formsuzsa da çok normal. 2 kere ağır sakatlığın kenarından döndü, antreman eksikliği var. ancak dediğim gibi o golü kaçırması tamamen oyun tarzı ile alakalı. mostafa mohamed gelen toplara bam güm vuran bir profil. ilk maçı ya da ikinci maçı yine kale sahası içinde önüne düşen bir topa sol ayağı ile allah ne verdiyse vurmuş üstten auta atmıştı. zaten fenerbahçe ile oynadığımız maçı zihinlerden silerseniz mostafa mohamed'in repertuarında plase vurmak diye bir şey olmadığını fark edersiniz. plaseleri mutlaka repertuara eklemeli. en önemli eksisi bu.

    gelelim performans düşme meselesine, evet son zamanlarda performansı düşük. çünkü mostafa mohamed iyi mücadele eden, baskı yapan ve gelen toplara tekte vuran bir santrfor. dolayısıyla arkadan mutlaka desteklenmeli ve yanın oynanmalı. arkasında emre kılınç ve younes belhanda ile oynadığı dönem performansı çok iyiydi. çünkü belhanda savunmayı derinliğe gömecek paslar atabiliyordu. emre kılınç ise ortadan sürekli bindiriyordu. 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçı arkasında aytaç kara ve berkan kutlu vardı. ikisi de bir kere bile rakip ceza sahasına girmediler. haliyle mohamed ileride çok yalnız kaldı ve performansı kötü etkilendi. hoca muhtemelen aytaç kara'yı sezon içinde zaten çok kullanmayacağım hazır zayıf rakip bulmuşken kullanayım biraz düşüncesi ile sürdü sahaya. ancak bu orta saha iyi oynadığımız bir ilk yarıda mohamed'in yalnız kalması nedeniyle sadece 2-3 pozisyon bulabilmemize sebep oldu.

    bazen bu adama ne oldu diyen taraftarlar görüyorum. bu adama hiç bir şey olmadı. bu adam geldiğinde de buydu. birebir aynı oyunu oynuyordu. gol buluyordu sadece ve muhtemelen alexandru cicaldau ile oyun kurucu özellikli bir sağ açığın takıma girmesi ile goller bulmaya devam edecek. ancak taylan-berkan-aytaç kurgusunda mohamed başarılı olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın