• 1
    yıllardır bir teknik direktör altında aynı antrenmanı yapan aynı oyunculardan oluşan takım. bu takımlar genellikle az transfer yapar az oyuncu gönderir. kalite olarak kötü olsalar bile birlikte oynamamın avantajı ile pahalı ve şöhretli takımlarla kafa tutabilirler. özellikle bu büyük ve şöhretli takım her sene 10 oyuncu gönderip 10 oyuncu alıyorsa. bu takımlarda oynayan oyuncular genellikle olduklarından, aldıkları paradan, iyi görünürler. çünkü futbol bir takım oyunudur ve oyuncular birbirlerini yukarı çeker. yani yılda 100 bin € kazanan adam oturmamış bir takımda 3.85 milyon € alan bir oyuncuyu top diye oynayacak gibi görünür. oturmuş takımın avantajı futbolda değişmeyen ve değişmeyecek yegane şeydir.

    galatasaray'ımızın daha sonra en önemli parçalarını takıma kazandıracağı 1991 akdeniz oyunlarında fatih terim önderliğinde finale çıkan bir nesil vardı. o nesil birlikte oynayarak bir kaç dünya yıldızı takviyesiyle 90'lara 6 kez şampiyon olarak damga vurup uefa kupasını kaldırdı. o oyuncuların çoğunun daha sonra avrupa'ya transfer olduklarında tutunamayıp geri dönmelerinin sebebi de tam olarak yukarıdaki paragrafta yazdığım nedendendir.

    hoca'nın 4. döneminde en kızdığım şey bir kadro istikrarı sağlatamadı. biz neden 2019'da şampiyon olan kadroyu bozduk ve neden satışlardan gelen parayı yaşlı tek sezonluk oyunculara bastık. bu sene ki yapılanmayı çok rahat o sezonda yapabilirdik, ffp'ye rağmen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın