• 5
    sporsen aracılığı ile yapılan çağrıdır.

    futbol taraftarları, emeğin sesini statlarda yükseltmeye var mısınız?

    tekel isçileri günlerdir türkiye’de ezilen, sömürülen isçi sınıfının sesi olmaya, avrupa
    yolunda hızlandırılan özellestirmenin mağduru olarak isyerlerinin kapatılması ve geçici isçi
    statüsünde maaslarının yarı yarıya düsürülüp tüm sağlık, sosyal ve sendikal haklarını kaybederekçalıstırılmalarına karsı soğukta aç susuz direnmeye devam ediyor. 19 ocak 2010 saat 15.00itibariyle 100 tekel isçisi açlık grevine basladı. hem türkiye’den hem de yurtdısından haklımücadelemize destek çığ gibi büyüyor. tekel isçisi tüm olumsuz kosullara rağmen aldığı budestek ve dayanısma ile hükümete sesini duyurmaya çalısıyor.

    gelin bu sesin gücünü hep birlikte arttıralım, statları dolduran isçilerin sesi ile taleplerimizi
    ve haklı mücadelemizi daha genis kitlelere duyuralım. 17 ocak tarihli türk-iş mitinginde
    ankara’da futbol taraftarları'nın desteğini açtıkları pankartlarla gördük. endüstriyel futbola karsı durusu ile tanınan forza livorno da tekel isçisine dayanısma çağrısı yaptı ve artık maçlarında enternasyonali tekel isçisine atfederek okuyacağını açıklayarak, maçlarda isçilere destek pankartlarının açılması için tüm tribünlere çağrıda bulundu. forza livorno, halkın takımı, karakızıl basta olmak üzere bu konuda kendilerine yakısan duyarlılığı göstererek tekel isçisinin tribünlerdeki sesi oldukları için tüm taraftarlara tesekkür ediyor,minnetlerimizi sunuyoruz.

    tekel isçilerinin direnisini avrupa’da gündeme tasıyan alerta network grubuna bize
    enternasyonal dayanısma sundukları için emeğin adına mücadelenin en zor günlerinde isçilerin selamını gönderiyoruz.

    emeğin yüceliğine inanan diğer tüm futbol taraftarları'nı da tribünlerde tekel isçisi için dayanısma seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. haydi futbol taraftarları, sizi tüm yüreğinizle desteğe çağırıyoruz, statları dolduran isçiler tüm dünyada haksızlığa, sömürüye karsı birlessin ve statlar isçinin haklı sesiyle inlesin. sizler olduğunuz sürece tekel isçisi yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır!!!

    tekel işçileri ve tekgıda-iş sendikası
    türkiye, tütün , müskirat, gıda ve yardımcı isçileri sendikası
App Store'dan indirin Google Play'den alın