• 43163
    "bu kulüp 100 yılı devirmiştir ve her şeyden ötedir, herkesten! tarihin en iyi futbolcusundan bile..."

    "korkunç bir miras devraldık. oyuncu maaşları, kulüp gelirlerinin %110'u durumunda. messi'ye verecek maaş boşluğumuz yok. la liga'nın koyduğu limitler bizi kısıtlıyor."

    "beklediğimizden çok daha fazla harcıyoruz. büyük bir maaş bütçemiz var ve bize boşluk bırakmıyor. ffp nedeniyle messi'yle anlaştığımız sözleşmeye uyamadık."

    "messi'yi barcelona'da tutabilmek için tv hakları açısından kulübün 50 yılını etkileyecek bir sözleşmeyi kabul etmesi gerekiyordu."

    "messi kalmak istedi, biz de kalmasını istedik. bu önemliydi. tüm görüşmelerden sonra rakamlara baktık ve 'yeter' dememiz gereken bir an geldi. la liga'nın koyduğu kurallara uymamız gerekiyordu."

    "messi'yi tutabilmek için barcelona'nın işitsel ve görsel haklarını yarım yüzyıl boyunca ipotek altına almam gerekirdi. bunu kimse için yapmak istemem. biz 122 yıllık bir kulübüz. messi'ye sonsuza dek minnettar olacağız ama kulüp her şeyden ötedir."

    "messi, barcelona'yı sevdiğini defalarca kez gösterdi. kökleri barcelona'ya dayanan biri. kişisel olarak çok üzgünüm ama barcelona adına en iyisini yaptık!"

    "messi, barcelona'da tarih yazdı. kulüp tarihinin en başarılı oyuncusu. ancak bugünden itibaren barcelona'da yeni bir dönem başlıyor."

    "insanları umutlandırmak istemem. görüşmeler sırasında messi, başka takımlardan da teklifler aldı. messi'nin seçeneklerini değerlendirmesi için zamana ihtiyacı var."

    "messi işimizi kolaylaştırmaya çalıştı. 2 yıllık maaşı 5 yılda almayı kabul etti. bunun kurallara uyacağını düşündük ama öyle değilmiş. hepsi la liga'dan gelen bir sürecin parçası."

    "messi sonrası dönemi 2 yıl içinde başlatmayı planlıyorduk. öne çekmek zorunda kaldık."

    "maaş limitinde boşluk açmak kolay değil. 25 milyon euro boşluk oluşturmak için 100 milyon euro maaş indirimi sağlamak zorundayız. bu çok fazla. bazı oyuncularla maaş indirimi için anlaştık, bazılarıyla da görüşüyoruz. kolay bir süreç değil."

    "koronavirüs nedeniyle messi ile tribünler önünde hayal ettiğimiz şekilde bir veda olamayacak. maalesef şartlar bunlar..."

    "messi sonrası dönemde barcelona'nın çok başarılı olmasını istiyoruz ve olacağına da inanıyoruz. her zamankinden daha fazla motiveyiz. barcelona, messi olmasa da oynadığı futbolla insanlara zevk vermeye devam edecek."

    joan laporta
App Store'dan indirin Google Play'den alın