• 117
    tokyo 2020'de iyi mücadele eden ama genel olarak turnuvaya bakılınca da basit hatalarla kaybeden takımımız. bir dönüşüm içerisindeyiz, fark etmişsinizdir. bu takım gelecek turnuvalarda çok daha iyi olacaktır. bunun sinyallerini zaten veriyorlar. şu anki seviyemiz dahi gayet iyiyken, biraz daha tecrübeli olduğumuzda çok daha iyi voleybol oynamaya başlayacağız. zaten kulüplerde en üst saıradayız, milli takımlarda da hep ilk 10da yer alıyoruz. bunlar önemli şeyler türk voleybolu açısından.

    takımızın hala eksikleri var, neslihan'dan bu yana çözemediğimiz pasör çaprazı mevkisini bir şekilde halleden bir takımımız var, ki dört numarada da tuğba şenoğlu, ilkin aydın gibi gençlerimiz oldukça çok şey vadediyor. bence en büyük eksiğimiz pasör. cansu'yu beğeniyorum, naz da iyi ama bize ikisinin karışımı bir pasör lazım. cansu kurşun paslarda, kısa paslarda gerek orta oyuncular, gerekse smaçörlerimizle çok uyumlu. hızlı hücumlarda çok iş yapıyor ve süpriz plaseleriyle de katkı veriyor. ama manşette, blokta ve smaçörlere uzun paslarda ve de genel pas dağıtımında biraz geride açıkçası. naz ise tam tersi kısa paslarda çok sorun yaşıyor, orta hücumlarda farkedebilirsiniz maçlarda bunu. kurşun pas çok denemiyor keza. bu da yavaş hücuma neden oluyor. ama top dağıtımında, arka hücumda ve de savunmada cansu'dan daha başarılı. zaten nazın daha fazla süre aldığı maçlarda skor dağılımından bunu gözleyebilirsiniz. tabii cansu gelişime açık, zaten atletik bir oyuncu. bu özellikleri gelişirse en azından pasör sorunumuz çözülebilir.

    bir diğer sorunumuz orta oyuncuların atletik özellikleri. zehra çok başarılı, hatta yıldız seviyesinde. ama hala genç ve geliştirmesi gereken yönleri var, bunlardan birisi de atletik özellikleri. daha hızlı olamaz, zaten yapısal bir durum o. ama daha çabuk olabilir. neyse orta oyuncular genel olarak çok iyiler, onlara laf etmeyeyim çok da fazla. üzerlerine düşeni yapıyorlar ama takımımız hücumda az tercih ediyor gözlemlediğim kadarıyla orta hücumu. aslında kore'nin zayıf karnıydı diyebilirim. vnl'de baya faydalanmıştık orta hücumdan ama bu maçta ya kötü paslar nedeniyle faydalanamadık ya da fazla denemedik.

    takımın en sağlam yerlerinden bir diğeri libero. simge hala da gelişiyor, zaten avrupanın en iyi liberosu. ebrar gibi bir smaçöre çok ihtiyacımız var, bir an önce oyundaki eksiklerini kapatmalı. o zaman bir iki seviye daha yukarıya çıkacaktır takımımız. hande çok başarılı bir voleybolcu. sahada her işi yapıyor ama o da çabuk demoralize olangillerden. o sorununu yenerse, eda, meryem gibi soğuk kanlılığını koruyabilirse, takımın çok çok önemli parçası olacaktır. meliha yavaş yavaş tecrübeli oyuncu konumuna geliyor ama hala onda da konsantrasyon sorunları dikkat çekiyor.

    asya takımlarıyla oynamak gıcıktır. ben daha önce amatör olarak asyalılara karşı hem basketbol hem de voleybol oynamış birisi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. genel olarak maça kene gibi yapışıyorlar, hatalarınızı çok iyi değerlendiriyorlar, örneğin voleybolda üç metreye smaç vurmaktansa, blok autu kovalamayı tercih ediyorlar ve de demoralize olmuyorlar kolay kolay.

    yani bu turnuvada daha iyi bir derece olabilirdi ki gerçekten bekliyordum. büyük hayal kırıklığı yaşadım, sonuçta kore'den daha iyi takımız ama rekabetin, sporun güzel yanı da bu. yenersiniz, yenilirsiniz bu oyunun içinde var bunlar. kore 4 ağustos 2021 türkiye güney kore kadın voleybol maçı'nda doğruları yaptı, doğru oynadı ve kazandı. bizim takım da, vadettikleri gibi son topa kadar mücadele etti ama olmadı. bundan sonra hatalarımızdan ders alıp, daha da gelişip diğer turnuvalarda başarılarını bekleyeceğiz. teşekkürler filenin sultanları.
    edit. imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın