• 186
    geçen hafta stadına ve müzesine gittiğim gördüğüm en görkemli tarihe sahip olan kulüplerden biri. ne kadar sevmezseniz sevmeyin,beğenmeyin real madrid ınter den de fenerbahçeden de chelsea den de daha büyük bir takımdır. gelenekleri vardır. her daim en büyük takım,en üst yer,en iyi futbolculardır real madrid.dünya'nın en iyi futbolcuları hiç bir zaman real madride hayır diyemezler çünkü madrid in eflatun beyazlısı olmak bambaşka bir duruştur.

    hani biz diyoruz ya galatasaray asalettir diye. real madrid de asalettir. her daim güzel futbol ve yıldızlar demektir real madrid. size söylemek isterim ki adamlar o ekonomiyi o döngüyü sağlamışlardır. sadece real madrid adı bankalarda 100 milyonlarca euroluk kredi demektir. avrupa nın 4 bir yanında marketing geliri demektir.

    9 tane şampiyonlar ligi şampiyonluğu demektir.madrid e gelen her erkeğin en az 50 euro bırakması demektir. bütün barcelona hayranlığına ve rijkaard a rağmen real madrid galatasaray a çok yakın bir takımdır. adamlar raul un 17 yaşında giydiği ayakkabıyı bile saklarlar. di stefano nun imzaladığı sözleşmeyi de keza. tarihine geleneklerine birbirlerine çok bağlıdırlar.

    guti nin söylediği sözü şimdi anlıyorum. real madrid den istemediğin sürece gitmezsin. buraya birkez girdikten sonra sen bizdensindir.

    real madrid in galatasarayla ayrıştığı tek yer taraftarıyla arasına koyduğu mesafedir. stad gelirlerinin artması paralelinde tribün profili değişmiştir. her yerde kaka formalı kızlar, cristiano nun fotoğrafını çeken insanlar, yerinde oturup bira içen insanlar vardır.

    ses çıkarmazlar. bağırmazlar. keza bilet fiyatlarının yüksekliği bağıran coşan taraftarı uzaklaştırmıştır kulüpten. ama valdano nun dediği gibi, o bilet fiyatlarıyla o localarla kaka,cristiano,zidane ve figo o takıma geliyor.

    real madrid çok makbul bir takımdır. nasıl ki barcelona nın bir modeli varsa real madrid in de ayrı bir modeli vardır. başarılı olurlarsa -ki tarih olduklarını söylüyor- sadece saygı duymak gerekir.

    edit: kluivert,overmars, luis enrique günlerinden beri barcelona sempatizanı olan, çocukluk kahramanı nou camp kaptanı figo olan bir galatasaraylıyım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın