• 17
    kural gereği giderek sayısı artması gereken türk oyuncular yerine yabancı oyuncular ile yolları ayırmamız gereken kadromuz. bence şu dar piyasada emre akbaba ve ömer gibi idare eder oyuncuları göndermemiz yerine falcao ve feghouli'nin gönderilmesi lazım. yerlerine de yabancı oyuncular değil de ali yavuz ve yunus akgün ile doldurmamız lazım.

    diyeceksiniz ki falcao ve gehouli nere ali yavuz ve yunus nere... çok doğru ancak bölgelerindeki rotasyonda 3. oyuncu konumunda falcao ve feghouli. yani falcao mostafa'nın ve yeni gelecek forvetin(diagne?) arkasında iken feghouli yeni gelecek sağ kanadın ve oğulcan'ın arkasında. rotasyondaki 3. oyuncu rolünü ali yavuz ve yunus çok çok rahat doldurur.

    bence hocanın kafasında bu sene 16-18 türk ve 12-10 yabancılı bir kadro var. transfer değişken bir şey olduğu için kesin konuşamıyorum ancak hoca 3 senelik yapılanmada her sene oyuncu göndermek zorunda kalmak istemiyor. bu yüzden 3 sene sonraki kurala göre kadro kuruyor. bu sene çoğu maçta sahada 4-5 türk görebileceğimizi düşünüyorum.

    2 ağustos 2021 itibariyle kadroda 15 yabancı oyuncu var. kesin kadroda olacaklar: muslera, sacha, yabancı sağ stoper, marcao, aanholt, cicaldau, yabancı orta saha (gedson ve ya dieng), babel, yabancı sağ kanat ve mostafa. yeni forvet (halil dervişoğlu) gelmezse diagne ve devre arasında dönecek omar eklenirse 12 yabancı yapar. luyindama, ozornwafor, yedlin, feghouli ve falcao ile yolların ayrılacağını düşünüyorum. gitmedikleri takdirde istisnasız hariç kadro dışı kalacaklar zira yer yok.

    yerlilerden gidebilecekler;
    fatih öztürk.
    ismail çipe fesih edilir.
    george bello gelirse emre taşdemir kiralanabilir ancak tam tersi emre kalıp bello kiralanabilir de.
    jimmy gitti diye bakıyorum.

    berk balaban (zorunlu), alpaslan, ışık kaan, berkan mahmut, ömer, emre taşdemir (?), taylan, berkan, aytaç, atalay, erkan süer, kerem, barış, arda, yunus, kılınç, akbaba, oğulcan ve ali yavuz kalıyor. 19 türk oyuncu.

    2021-2022 süper lig sezonunda ışık kaan, berkan mahmut, erkan süer ve ali yavuz kol 01.01.2001 tarihinden sonra doğdukları için listeye yazılmadan oynatılabiliyor. kadroya kayıt edilmesi şart sadece 15 türk oyuncu kaldı.

    berk balaban, atalay ve yunus 01.01.1997 sonrası doğumlu alt yapı menşeili olan en az 4 oyuncu kurulanı sağlıyorlar ancak 1 kişilik boşluk oluşuyor. yani kadroya yazabileceğimiz maksimum isim 27'ye düşüyor.

    berk balaban'a zorunlu yazmamın sebebi bu yüzden. alt yapı harici kaleci yazarsak 1 boşluk daha oluşturmamız gerekiyor. eğer yedek kaleci berk balaban olursa 15 türk oyuncu ve 12 tane yabancı yazabiliyoruz. olmazsa 11 yabancı yazabileceğiz.

    barış, berkan ve kerem ise 01.01.1997'den sonra doğmuş en az 2 türk oyuncu bulundurma kuralını sağlıyorlar.

    şu durumda 3 yabancı transferi hakkımız var.
    bir sağ stoper bu kim min-jae olur, tanganga olur, anel ahmedhodzic olur farketmez. atletik ve topla ilişkisi iyi olsun yeter.
    bir orta saha bu gedson olmazsa dieng olur. tempolu ve 15-20 ikili mücadeleye girecek bir isim olmalı. gedson'ın artısı hücum katkısıydı.
    en son oyun kurma özellikleri olan, top saklayabilecek ve sürpriz faktörü bir sağ kanat oyuncusu lazım. buraya yapılacak transfer tecrübeli bir oyuncu da olabilir.

    halil dervişoğlu transferi durumunda diagne'ye yada omar'a yer kalmıyor. bunun nedeni ise kadro limiti. yani illa türk forvet almamıza gerek yok. yabancı da olabilir, diagne de kalabilir.

    yine george bello transfer olursa ya taşdemir'in gönderilmesi gerekecek. kural yabancı sayısını kısar ve türk oyuncu sayısını arttırırken ne kadar doğru olur bilemiyorum. orada kullanabileceğimiz bir ömer bayram da var. george'un gelişimini devam ettireceği (mümkünse bizim kontrolümüzde) pişmesini beklemek en mantıklısı.

    bu kurala göre bu sene u25 olan kurallar seneye u24 sonra da u23'e düşecek. 18-19 yaşındaki oyuncuları pilot takımda oynatarak a takıma katılmadan önce istenilen seviyeye ulaştırılması daha yararlı olacaktır. bu kısıtlamalarla baş ederken kaliteyi koruyabiliriz bu sayede.
App Store'dan indirin Google Play'den alın