resim
Atalay Babacan
Takım:Ümraniyespor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 705
    2000 jenerasyonunun bir zamanlar simge ismi ofansif orta saha oyuncusu. atalay hız, hızlanma ve güç olarak doğuştan kabiliyetli bir isim değil ancak bu demek değil ki fiziği kötü. dengesi, dayanıklılığı ve çevikliği iyi olsun yeter. uzaktan şut da çok çekmiyor, ancak ayak içiyle yaydan frikik atıyordu. atalay'ın asıl imza yeteneği ise oyun görüşüdür. 40 metre yerden ara pas atan bir çocuktu. rakibi bir kenarda oyalayıp diğer kanada nokta pas atan bir oyuncu. deli gibi bir tekniğe ve zekaya sahip. atalay, fiziksel olarak güçlü takımlara beyin ve teknik katacak oyunculardan. iyi bir takım içerinse oynaması gerektiğini düşünüyorum. 1. ligde sahada adeta dayak yiyip özgüveni yerlerde döndü. oysaki rakibini ceza sahasına hapsedecek bir takımda parıl parıl parlardı.

    atalay'dan asıl gelişimini regista rolüne devşirilerek olmasını bekliyorum. çevre kontrolünü iyileştirmesi lazım sadece yoksa tekniği fazlasıyla yeterli. 6 numarada %95 üstü pas isabeti ve bariz hata yapmadan oynamaya alışırsa zaten öyle tackledır markingdir gereksiz kalır. tam bu değişimi yapacak yaşta, daha 21 yaşında. genç kerem'den 2 yaş küçük. hata yapacak demek oluyor bu. hata yapa yapa öğrenecek.

    taraftarın sabırlı olması lazım zira yapılanma senesindeyiz ve bu yapılanma alt yapımızdan oyuncularımızı dahil edilmeden başarılı olamaz. ilk yaptığı pas hatasından sonra oyuncuya sabah akşam çöp yazılırken oyuncu yetişmiyor. ali yavuz'a, yunus'a barış alper'e, berkan mahmut'a müsahama göstermek lazım.

    en kötüsü de "bunu karşılayacak mental olgunluğa erişmesi lazım." denilerek yapılan zorbalığa kılıf uydurmak ve mağduru suçlamak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın