• 43254
    “yönetime geldiğimizden beri samimi bir şekilde kişilerle değil çözümlerle uğraşacağımızı söyledik. bugün özellikle geldim. federasyonumuz, 2021-2022 sezonu hakem semineri açılışı için çağırdı. burada şikayet ettiğimiz konularda samimiyet göstererek sürecin bir parçası olmamız lazım. oyunun güzelleşmesi ve rekabetin sahaya inmesi hedefimiz var. ayrıca toplumun tüm kesimlerini kurallar hakkında bilgilendirme sorumluluğumuz var. bugün geldik. güzel bir açılış oldu. el uzatmazsanız çözüm gelmez. tekrar söylüyorum. biz galatasaray olarak diğer kulüplerle beraber konuşarak hareket ediyoruz. artık türkiye’ye gelecek bir kaos sezonu daha istemiyoruz. futbolun her alanında sahada, cezalarda her takıma eşit adalet istiyoruz. her takımın adaletini kendi hakkımız gibi görerek, onların da hakkını ortak savunarak rekabet sahada olsun, iyi olan kazansın istiyoruz. galatasaray’ın geçmişten gelen bir misyonu var. bu misyonu uygulamak adına futbolun tüm paydaşlarıyla görüşüp, görüşlerimiz her masada aynı şekilde dile getirip, çözüm önerilerini de dile getirip, bu çözümlerin arkasına da irademizi koymaya devam edeceğiz.”

    “geldiğimiz zaman baştan itibaren söyledik. biz bir sene değil, galatasaray’ın 4-5 sene sonra hak ettiği yerde olacağı bir sistemi kurma çabasındayız. bütün oyuncularımızı transfer ederken uzun vaadeli kontratlar, belli bir yaşın altındaki genç oyuncular, gelişerek galatasaray’ın oyun sitemine katkıda bulunacak oyuncular seçmeye çalışıyoruz. ince eleyip sık dokumak gerekiyor. scout ekibimizin, hocamızın ve bizlerin ciddi çalışmaları var. şu anda birtakım önemli eksiklerimizi giderdik. onları gidermeye devam edeceğiz. burada ana hedef, bir onbir kurarak her sene bu kadronun yüzde 30’unu veya 40’ını değiştirmek değil. hedefimiz kulübede katkı yapacak oyuncularla, ileride performansı sebebiyle dışarıya transfer olacak olan veya yaşı dolayısıyla performansı düşen oyuncularımızın yerine kulüpte yetişecek oyuncu transfer etmek olacak. 11’in yüzde 30’unu veya 40’ını değiştirirseniz sistemsel olarak takımın başarı şansı kalmaz. burada amacımız bu. ayrıca futbolda da bir sistem kurmak istiyoruz. türkiye’ye önderlik edecek, bağımsız ve profesyonel, galatasaray’ın sistemini kurmak istiyoruz. burada ciddi adımlarımız var. önümüzdeki günlerde bunu uygulama safhasına geçirmek üzereyiz.”

    “pilot takımla ilgili çalışmalarımız var. türkiye’de iki, yurtdışında da iki kulüple görüşüyoruz. bir tanesi bitmek üzere. umarım önümüzdeki bir veya iki hafta içerisinde açıklarız. aramızdaki kontratları yapıyoruz. buraları doğru yönetmek istiyoruz. biliyorsunuz geçmişte bir pilot takım denememiz oldu ve maalesef bunda başarılı olamadık…. pilot takımı ciddi ilgi isteyen bir konu. oradan performans istiyorsanız ciddi şekilde üzerine eğilmeniz gerekiyor. baştan her şeyi planlayarak gidiyoruz.”

    “bu sadece morutan ile ilgili değil, birçok oyuncu ile ilgili menajer kaynaklı pazarlama aktiviteleri yapılıyor. bu bizim dışımızda. cumartesi akşamı gece geç saatlere kadar fatih hoca ile beraberdik. aramızda bu konuda esprili bir sohbet oldu. o bana sordu, ben de ona sordum. benim oğlum ve onun kızı ikisi de oldu mu, böyle bir şey var mı diye bize mesaj attılar. öyle bir şey yok. resmi hiçbir teklif yapmadık. görüşme olmadı. arada düzgün menajerler var; ancak özellikle bazı menajerlerin yaratmaya çalıştıkları, bizi transfere zorlama oyunlarına biz gelmeyeceğiz. biz kimi istiyorsak kulübü ve menajeriyle görüşüyoruz. her kulüple görüşecek lisanımız olduğundan aracı kullanmıyoruz. bu menajerlerin artık taraftarlarımızın duygularıyla oynayarak oyuncuların fiyatlarını yükseltmek veya yönetimleri oyuncu almaya mecbur bırakma çabasına biz pabuç bırakmayacağız. bir stratejimiz var ve bu stratejiyi uyguluyoruz. morutan ile ilgili herhangi bir resmi teklif, görüşme veya yazışma olmadı. hatta olmayacak.”

    “kulübü ile konuşuyorum. şöyle bir karar aldım. bütün kulüpler ve oyuncuların menajerleriyle aracı kullanmadan bizzat kendim görüşüyorum. halil dervişoğlu da bunlardan bir tanesi. birkaç oyuncu daha var. kulübü gelecek sezon için kadro yapısı açısında bir karar vermedi. bu kararı bekliyoruz. bu kararı verildikten sonra tekrar görüşeceğiz.”

    “falcao ve feghouli ile ile konuştum, görüştüm. güzel hizmetleri oldu. bu üret yapısıyla , bu maliyetle, galatasaray’ın yeni finansal yapılanması çerçevesinde ücretlerinin ödemesinin mümkün olmadığını ve kendilerine kulüp bulmalarını rica ettim. umarım onlar da bizim nezaketimize karşılık vererek, iyi bir galatasaraylı olarak kısa zamanda kendilerine kulüp bulurlar ve iyi bir şekilde yollarımızı ayırırız. ikisini de maliyet açısından düşünmüyoruz. bu karar, yönetim kurulu kararıdır.”

    burak elmas
App Store'dan indirin Google Play'den alın