• 209
    normalde çok haz ettiğim bir pilot değildi ama özellikle son birkaç yıldır formula 1'in kurallarından, tarihinden, dinamiklerinden dahi bihaber insanlar o kadar büyük bir hışımla, bağnazca saldırıyor ki kendisine desteklememek elde değil.

    verilen verilmeyen cezaları, kaldırılıp kaldırılmayan sarı-kırmızı bayrakları, yağmur dahi yağmazken sırf pist nemli diye neden pit yolundan başlanmadığını gibi her türlü eylemi lewis hamilton'dan biliyor insanlar. hakikaten komik bir hal almaya başladı. daha geçen hafta kendisine bırakılan açık kapıdan girip verstappen'i yarış dışı bıraktığı için adamı kazayı bilerek yapmakla suçlayanlar dahi çıkmıştı. sanki orada milisaniyelik bir zaman diliminde kendisinin de dnf olmayacağının garantisi varmış gibi.

    schumacher, lauda, prost, senna daha burada sayamadığım her dominant pilotun döneminde fia'da herkes tarafından görülen bir lobicilik vardı. ama bu lobicilik tarihin her döneminde önceliği 100% güvenlik olan bir sporda pist üzerinde tehlike oluşturacak şekilde işlemez. bir pilota imtiyaz sağlamak için yarış devam ettirilmez yada iptal edilmez, start şekli belirli regülasyonlara tabidir, kafana göre start düzlüğünden yada pit yolundan başlatamazsın, dur şu pilot avantaj kazansın 2 tur sonra kaldırırız kırmızı bayrağı refleksiyle hareket edemezsin.

    son dönemde sanırım ekseriyet itibariyle futbol izleyicisinin buraya kaymasıyla futboldaki şüpheci paradigma bu spora da sirayet etti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın