• 38
    2020/2021 sezonunda iskoçya liginin normal sezonunu altıncı, şampiyonluk grubunu ise 5. sırada tamamlamış olan avrupa ligi elemesindeki rakibimiz. 39 maçta 11 galibiyet 12 beraberlik ve 15 mağlubiyet almışlar. 42 gol atıp 47 gol yemişler.

    iskoçya ligi'nde toplamda 19 iç saha maçı oynamışlar ve bu maçları 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile tamamlamışlar. evlerindeki 19 maçın 15'inde ilk yarılar 0-0 bitmiş.

    deplasmanda oynadıkları maçlarda ise performansları 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet şeklinde. deplasman maçlarında iç sahaya nazaran daha fazla gol olmuş.

    ligi ilk altıda bitiren diğer takımlara (rangers, celtic, hibernian, aberdeen, livingston) karşı performansları ise 20 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 12 mağlubiyet olmuş.

    takımın en goılcü ismi 45 maçta 10 gol atan stevie may olmuş. onu 8 gol ile christopher kane, 7 gol ile guy melamed ve 6'şar golle david wotherspoon ile shaun rooney takip etmiş. sanıyorum guy melamed takımdan ayrılmış.

    2020/2021 sezonunda genellikle 3-4-1-2 , 3-1-4-2 ve 3-4-2-1 taktiğiyle oynamışlar. iki sefer 5-4-1 ve bir sefer 4-3- taktiğiyle sahaya çıkmışlar. çift forvet oynadıklarında öndeki ikili may-melamed ikilisi; tek forvet oynadıklarında ise ileri uçta kane olmuş. 3-4-1-2'nin ofansif ortasahası wotherspoon; 3-4-2-1'in öndeki ikilisi ise conway ve middleton olarak dizilmiş. stoper üçlüsünde genellikle gordon, mccart ve kerr tercih edilmiş.

    son oynadıkları ross county maçında onbirleri şu şekilde: https://gss.gs/GQX.jpg
    bu onbirin taş ortalaması 25,8.
    bu çaın özelinde gördüğüm kadarıyla üçlünün önünde oynayan 4'lüdeki full back'ler tempolu ve pozisyonlara genellikle bu oyuncular giriyor. daha çok boş alan bulmak amaçlı geride bekliyorlar. fakat bu fullback'ler ile stoperler arasına atılan toplarda zaafları var ros county üç pozisyona girdi bu şekilde.

    rangers'ı kupadan eledikleri maçta çok kalabalık şekilde savunma yapmışlar : https://gss.gs/W0G.jpg

    fakat ceza sahasına atılan ortalarda ortasahaların koşu desteğiyle gol atmak mümkün; boşluk bırakıyorlar:
    https://gss.gs/QKj.jpg

    sonuç olarak tempolu ve evinde zor gol yiyen bir takımla oynayacağız. kalabalık savunma yapacaklar ve kontra atak arayacaklar. defosu fazla olan bir takım ve kendisinden daha güçlü takımlara karşı galibiyet almakta oldukça zorlanmakta. hücum organizasyonlarımızı genişletip ortasahalardan destek aldığımız takdirde rahat bir eşleşme geçireceğimize inanıyorum. savunmada da eksik yakalanmamamız gerekmekte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın