• 66
    2021-2022 sezonunda genc ve potansiyelli transferler yapilmasina ragmen benim hosuma gitmeyen transfer politakamiz var. simdi biz genc oyuncuyu neden istiyoruz ve aliyoruz? 1) iyi performans gostersin kendini kanitlamak icin cirpinsin 2) 2-3 sene sonra bize iyi bonservis kazandirsin diye.
    oncelikle 1.si tamamen kapali kutu. bu ulkeye kimler kimler genc yetenek diye geldi ama sonra serbest birakildi. asil begenmedigim kisim 2.ye dayaniyor. biz bu gencleri satmak istiyoruz, evet. kime? avrupa'nin orta sira takimlarina. ancak bunu yapabilmek icin adamlar oyuncunun performansi kadar geldigi lige ve uyruguna da bakiyorlar cunku onlarda o oyuncuyu ileride avrupa'nin buyuk takimlarina satacaklar. avrupa'da piyasasi olan sayili uyruklar var; brezilyali, arjantinli, ingiliz, ispanyol, fransiz, kolombiyali, bazi afrika ulkeleri vs. bu tarz uyruklar disinda oyunculari yuksek paralara satmanizin imkani cok dusuk ki bu takimlarin onlerinde bircok ornek var yuksek paralara alinmis ancak verim alinamamis oyuncular ile alakali.

    simdi bizim transferlerimize gelecek olursak suana kadar aldigimiz ve almayi bekledigimiz gencler turk, rumen, fransiz. ligimizin kalitesi ise gercekten kotu, akilli takimlar sadece bu ligde iyi performans gostermis bir oyuncuya para baglamaz. simdi siz newcastle united olsaniz 15 milyon euro para baglayacaginiz 25-26 yasinda bir oyuncu icin turkiye ligi'nde oynamis iyi performans gostermis bir rumen'i mi tercih edersiniz yoksa belcika liginde oynamis kalbur ustu performans sergilemis bir brezilyaliyi mi?

    sonuc olarak bizim avrupa'da piyasasi olmayan uyruklara 8-10 milyon baglamak yerine, gercekten sacha gibi, marcao gibi 3,5-4 m€ altina alip tutarsa 10 m€ civarina satabilecegimiz gencleri toplamamizin gerekli oldugunu dusunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın