• 2
    ana akım medyada yokmuş gibi davranılan yangınlardır. sosyal medyada göründüğünden ise çok çok daha büyük, çok çok daha fazla ormanlık alanın ve milyonlarca canlının kaybına yol açmış yangınlardır.

    devleti yönetenlerin bu zamana kadar ki en büyük afet skandalıdır. kanı bozuk terör örgütünün kundaklamasıyla ortaya çıktığı belli bu durum çok büyük bir saldırıya ve afete dönüştü. hem istihbarat, hem milli güvenlik, hem de afet yönetimi anlamında çok büyük bir acziyet var. mesela depremi engelleyemezsiniz ama yangının büyümesini engelleyebilirsiniz. onlarca özel jet, yüzlerce lüks araçlı konvoylar ve saraylar varken bu ülkenin yangın söndürme uçakları da olabilirdi. sabah akşam şov yapılan, yerli ve milli dedikleri ihalar ile ormanlar denetlenebilirdi, helikopterler belirli ormanlar üzerinde uçabilirdi. mevzu “kamu güvenliği” (kendi güvenlikleri) olduğu zaman inanılmaz bir polis veya jandarma organizasyonu ile bütün sesleri anında bastırıyorlar ama terörist elini kolunu sallaya sallaya ege ve akdeniz ormanlarını yakabiliyor.

    süreçte duyduğumuz açıklamalar, devlet yönetenlerin en hafif tabiri ile çelişkili ifadeleri ve gördüklerimiz acıyı daha da büyütüyor.

    dün (yangının 3.günü) hisarönü, içmeler, marmaris arası yangın noktalarından geçtim, marmaris’e kadar hisarönü’nde çok büyük olmak üzere 4-5 farklı noktada yangınlar varken sadece tek helikopter vardı dağların iç kısımlarında. (hisarönü’nde köyün çok zor durumda olduğu paylaşımlar var sosyal medyada). marmaris deniz tarafında da bir uçak vardı (tüm marmaris kül olduktan sonra). datça marmaris yolunun yeşilbelde kısmı kapalıydı kimbilir ne halde. oradan turunç ve içmelere indiren yarım saatlik bir orman yolu boyunca da sağlı sollu her yer bembeyaz küle dönmüş, ağaçlar yanmış simsiyah. yarım saat boyunca… çok büyük bir alan, öyle fotoğraflarda videolarda göründüğü gibi değil, gözün gördüğü çok farklı. ve daha bunun manavgatı, bodrumu, adanası, mersini, kayserisi var… hayat zehir oldu günlerdir içim yanıyor.

    kahraman itfaiye erleri, halkın organizasyonu, polis ve jandarma erlerinin bireysel mücadele ve kahramanlıkları dışında güçlü ve kurtarıcı bir müdahale hala yok hala…

    memleketimiz yanıyor, vatanın cennet köşeleri yanıyor, yakılıyor, hayvanlar ölüyor, insanların köyleri, evleri yanıyor ve birçok yerde hiçbir şey olmuyor gibi davranılıyor, kafayı yiyorum, acı çekiyorum…
App Store'dan indirin Google Play'den alın