resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 213
    son dönemde transfer dedikodusu sıklaşan rumen futbolcu.

    oyuncunun kendisini bir kenara koyarak finansal açıdan bir yorum yapmak istiyorum, 10 milyon euro gibi bedeller konuşulurken bu paraların avrupa futbolunda artık hiç bir anlam ifade etmediği söyleniyor genel olarak. avrupa futbolu için doğru ama sanırım burda kasıt almanya, ingiltere, ispanya falandır. yoksa romanya futbolu için 10 milyon euro hiç öyle normal falan değil, hatta fahiş denilebilecek bir para.

    oyuncu bu paraları eder mi etmez mi bilmiyorum hiç izlemedim ama yaklaşılan argüman yanlış. oyuncunun fiyatını kendisi kadar geldiği lig de belirler. yoksa git hollanda ikinci liginden forvet al, sürekli 20-30 tane atıyorlar.

    bir de stanciu ve cicaldau'dan sonra bir rumen daha bu kadar gündem olunca artık tesadüf olmadığı anlaşılıyor. bu ilginin kaynağı nedir merak ediyorum, romanya genç takımları son dönemde başarılı mı oldu yeni bir jenerasyon mu yakaladılar? eğer öyleyse mantıklı olabilir. değilse onlarca ülke var takılıp kalmamak lazım.

    edit : 4staredgala sağolsun bilgilendirdi, genç takımları başarılı olmuş son dönemde büyük takımları eleyip. bu açıdan erken pazar olarak ilgimiz mantıklı görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın