resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 157
    kendisinin gelmesi demek gedson'un transferini beklemek için bize zaman oluşturabilir.

    genelde tek bir transfere takılı kaldığımız zamanlarda, oyuncunun geç gelmesi ya da gelmemesi durumunda hem sistemsel olarak hem de oyun pratiği anlamında çok geç kalıyorduk. o yüzden geç yapılan transferler buz dağının görünmeyen kısmı misali, bize olduğundan çok daha fazla zarar veriyordu.

    örnekle anlatmak gerekirse, topun değerini bilmek zorunda olan, rakibin sahasında topla oynayıp, topa sahip olmak isteyen bir takımız. bu bazılarınca yanlış gözükse de biz topun değerini bilmeliyiz. eğer sen ömer bayram, sekidika, emre kılınç, aytaç luyindama gibi oyuncularla idman yaparsan esas oynaman gereken oyunu oturtamazsın. istediğin kadar anlat önde baskı yapan her takım bu oyuncuları bozar. o yüzden ilk 11 olarak düşünülen oyuncuların yaz kampına katılması çok çok önemli ve değerlidir.

    gedson fernandes 2020-2021 sezonunda bize geldikten sonra takımımızda en net görülen değişim, kontra savunması oldu. kontra savunmasının oturması demek, hücumlarda daha fazla serbestlik, daha fazla hızlı ve dikine oynama fırsatı demek. zaten gedson geldiğinde fatih hoca'nın dediği artık top rakipteyken de tehlikeli bir takım olacağız sözü buna binaen söylenmiş bir sözdü.

    benim izlediğim, görebildiğim kadarıyla da berkan hem topun değerini bilmede hem de temposuyla kontra presde 2020-2021 sezonunda gedson'un yaptığı işi bir nebze olsun yapabilir. bu da bize gedson'u sabırla bekleme fırsatı doğurur. eğer benfica kararında vaz geçerse gedson-taylan-berkan- cicaldau-aytaç 5'lisini duruma göre dengeli bir şekilde kullanbiliriz. yok eğer vermezlerse de oyun pratiğimizi bozmadan taylan-berkan- cicaldau 3'lüsüyle yolumuza devam edebiliriz.

    ayrıca bonservis ücretinin de fazla olmadığını düşünüyorum. tabii ki ülke şartlarına göre çok büyük paralar fakat, kendisiyle hemen hemen aynı tempoya sahip, oyun görüşü, top kontrolü ve pas alış verişi çok daha kötü olan ozan tufan'ın bonservisi için 10 küsür milyon eurolar konuşuluyorken, berkan'a verilen bu rakımların da çok absürd olmadığını düşünüyorum. berkan çok rahat bir şekilde ozan tufan'dan çok daha iyi bir orta saha oyuncusu olabilir. şuan değil fakat bu potansiyeli var.

    her halükarda iyi transfer olduğunu ve kulübümüzde çok başarılı bir kariyer geçirmesini dilediğim sözde yeni oyuncumuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın