• 179
    taraftarların çok fazla anlam yükledikleri site. morutan'ın piyasa değeri 2.8 milyon euro gözüküyor. bonservisine 8 milyon euro teklif edildiği için aradaki farkı komisyon olarak görüyor bizim taraftar.
    kerem aktürkoğlu'nun transfermarkt değeri 3.5 milyon euro. kerem'i şu an 3.5 milyon euroya satsak, kulüp tesisleri basılır herhalde.
    aynı muhabbet marcao'da da yapılmıştı. marcao bize geldiğinde transfermarkt değeri 900 bin euroydu. 4 milyon euro verdiğimiz için komisyon transferi olarak görüldü. marcao'nun şu anki değeri 12 milyon euro. ama muhtemelen bundan daha fazla eder.
    martial manchester united'a transfer olduğunda transfermarkt değeri 8 milyon euroydu. ödenen bonservis ise 60 milyon euro.
    maicon bize geldiğinde transfermarkt değeri 8 milyon euroydu. bonservisine de 8 milyon euro ödedik. makul muydu? kesinlikle değildi.
    çünkü brezilya'ya geri dönmüştü, yaşı 30 olmuştu, çok hantallaşmıştı.
    aslında oyuncuların belirli bir bonservis bedeli yoktur. bonservisi yaş, form, performans, yetenek, potansiyel ve sözleşme süresi belirler.
    yaşı genç, formu yüksek, performansı iyi, yetenekli, potansiyelli ve en az iki yıl kontratı bulunan oyuncu daha pahalı olur. profilinde öyle 2 milyon euro yazıyor diye 2'ye bırakılmaz yani.
    cahil insanlarla uğraşmak gerçekten yorucu oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın