resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2860
    biz nerede hata yaptık da bu adamı bu noktaya getirdik diye düşünmek yerine hemen gönderelim ve yenisini alalım diyoruz. alalım da kimi alalım mesela? aç bak bakalım bu adam bize gelmeden önce hakkında yazılanlara, bu potansiyelde bir stoper daha alabilecek durumun var mı senin?

    elbette her transfer tutacak, her potansiyel sahaya yansıyacak diye bir kaide yok. luyindama iyi bir hamleydi ama tutmamış olabilir. yalnız ben tutmadı diyemiyorum. diyemiyorum, çünkü bu takımda hiçbir transfer tutmuyor ki zaten! takımın ne oynadığı belli değil, takım bir kere takım bile değil. biz istiyoruz ki bir oyuncu gelsin tüm takımı değiştirsin. dünyada onu yapabilecek oyuncu sayısı 5 6 falandır ki onlar da bir süre sonra bıkarlar zaten. yahu 5 kişiyle oynanan basketbolda bile takım iyi değilse bir yıldız oyuncu hiçbir şeyi değiştiremiyor.

    galatasaray, luyindama'nın gelişebilmesi için uygun ortam yaratabildi mi? her maçta rakip takip iki stoperin üzerine yardırarak geliyor her seferinde. stoperler topu ayaklarına alıyorlar bir tek önlerinde oynayan adam gelip biraz yanaşıyor yoksa bekler bile açık gibi orta saha çizgisine kadar çıkıp, taç çizgisine basıp orada sabit bekliyorlar. luyindama'ya 3 tane pas opsiyonu yaratılıyor da bu adam mı geriye oynuyor topu? biz bu adamı di maria karşısında izlemedik mi? bu adam bu ligin en hızlı kontra oyuncularını mendil gibi katlayıp cebine koymadı mı? bu adam bize gelmeden önceki kulübüyle ligde 24 maçta 4 gol attı, ondan sonraki sezon, yani bize geldiği sezon 20 maçta 3 gol attı be. sen daha gol attıramadın bu adama ligde. elinde böyle hava hakimiyeti olan bir adam var ama kornerde bu adama bir kafa vurduramadın sen daha.

    sözün özü bu sözlükte hiç katılmadığım bir olaydır her şeyin oyuncular üzerinden açıklanması, her sorunun çözümünün transferde aranması. forvet yok diye kötü oynadığımız iddia ediliyordu şimdi falcao, mustafa ve performansı düşük olsa da asla yeteneksiz diyemeyeceğin bir babel var elinde. sen kullanamıyorsan bu adamları, bu adamların yeteneklerine uygun şeyleri onlardan beklemiyor ve başka şeyler istiyorsan bu bu adamların suçu mu?

    teknik direktör hiçbir şey yapmayacak, hiçbir şeye çözüm üretmeyecek, hiçbir oyuncuyu ileri taşıyamayacaksa, her sorunu transferle çözmeye kalkacaksa ki 2 sezondur çözemiyor zaten o ayrı, o zaman ben de teknik direktör olurum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın