resim
Marcelo Josemir Saracchi Pintos
Takım:Boca Juniors
Mevki:Sol Bek
Yaş:26
Boy:1.72
Uyruk:Uruguay
  • 1095
    açıkçası kendisini çok severek başlamıştım hikayeye. sonrasında yaşadığı sakatlıklar, floryadaki tembel havayı soluyunca yaşadığı performans düşüklüğü, sosyal medyada özellikle takimi sahiplenmedigine dair düşündüğüm ibarelerle birlikte kendisinden fazlasıyla soğudum.

    sonrasında sorunun sadece saracchide olmadığı fikrine vardım. sorun kelimesi zaten tek taraflı olamazdı. süreç ne yaşattı, ne getirdi götürdü? birlikte bakalim.

    10 üzerinden değerlendirelim. mevcut durumu 6 7 civarında. potansiyeli 8 9 civarında olan bir bekti. telles ile benzer potansiyelde ancak farklı tipteydi. telles içeri katedebilen teknik bir bek, saracchi düz kosu yapıp paralel hücum edebilen, yerden ceza yayına sert ortalar kesen bir bek izlenimi ile başladı.

    bizim gibi ne oynadığı belli olmayan takımlarda harcanıp gitmesi de çok normal. çünkü kendisine uygun bir yapımız yok, zaten totalde bir yapı da yok ama.

    son dönemde riera, yuto, hakan balta, telles, latovlevici, omer bayram, emre taşdemir oynadı o mevkide. defansif olan var hucumcu var, teknik var kazma var, tempolu var temposuz var... her şey var. saracchi de tempolu bir kanat beki olarak enfes katkı vererek başlamıştı. diri geldi ancak floryada yapmis olduğu 5 e 2 ler, ayak tenisleri sayesinde zaten hassas olan yapısı tamamen sakatlığa dönüştü. kronik bir yapısi var mı bilemeyiz ama bizde tamamen temposunu kaybetmiş, dakika 30da tükenen, belini tutan bir adama dönüştü. ilk maçında oysa ciğersiz gibiydi.

    yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. sorun isimler değil, sistemsizlik ve plansızlık. öyle bir yapı kurarsın ki saracchi senin 10 yıl boyunca sol kanadını kapatır. öyle bir yuceltirsin ki bonservisini alıp 30 milyona satarsın, öyle de mahvedersin ki giderken aman aman gitsin zaten kronik sakat dersin...
App Store'dan indirin Google Play'den alın