• 523
    oyun anlamında ezildigimiz bir başka avrupa kupası maçı. yakın zamanda oynadigimiz benfica karşılaşmalarında modern futboldan inanilmaz uzak bir çizgide olduğumuzu gostermistik. o maç özelinde yaptığım tüm yorum ve değerlendirmeler psv maçı için de geçerli zira takımımızın modern futbol karşısındaki aciziyeti tamamen ayni seviyede.

    bugünku karşılasmada yediğimiz ikinci golde, sol kanatta yapamadığımız kademe ve bıraktığımiz boşluk sayesinde rakibin iki oyuncusu aynı hizada koşu atabildiler. ne sekidika'nin kullanamadığı taç atışı ne de muslera'nin hatalari... sahsim adına en büyük komedi 2. gol öncesi aşırı amatorlugumuz sonucunda oluşan pozisyondur.

    geçen senelerde benfica maçlarınin ardından da soylemistim: transferlerle birlikte takımın siyah ve beyaz gibi değişeceğine inanan varsa büyük hayal kırıklığına uğrayacak. 2000'lerin başında transferler oyuna doğrudan etki edebiliyorlardi. günümüzde tempolu oyunu temel alan oyun sistemleri on planda.

    turkiye cumhuriyeti sınırlarında bir futbol devrimi gerçekleşecekse, bu devrim tabii ki galatasaray ile olacaktır. umuyorum ki bu devrim daha fazla rotarlanmadan, yakın bir gelecekte gerçekleşebilir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın