• 65
    genel takipçi kitlesi kendisinin ve beşiktaş'ın çok takipçili taraftar sayfalarında "füze atsaydın", "sapla", "kudurtmaya devamke" tarzı boktan kelime kalıplarını kendilerine şiar edinen, 15-16 yaşlarından pek de büyük olmayan, fakat ne hikmetse azımsanamayacak bir kısmı da yaşı 30 ve üzeri de olmasıyla beni hayretlere sürükleyen model.

    aynı kitleden galatasaray, fenerbahçe, trabzonspor ve çok fazla rastlanılmasa da diğer takım taraftarlarında da var ve her birinin ortalama davranışları takım ve renk farklılıkları dikkate alınmazsa aynı şeye tekabül ediyor. nedir o davranışlar, mesela transferi gündemde olan bir oyuncunun hem kendi, hem de takımının twitter hesabında "come to x" yazmaları*, kendi tabirleriyle "kudurtucu" moda takılmaları* ve asla karşı tarafın argümanına değer vermemeleri. genel kültür namına hiçbir şey bilmez, otursan futbol ve tuttuğu takım dışında iki kelam laf edemez, dünya ve hayat görüşü epey kısıtlı bir çerçevededir. işin garip tarafı, takımının tarihini, kurucularını ve ilk yıllarını dahi bilmez.*

    vallahi doktor arkadaşlar daha iyi bilir, fakat tıp literatüründe buna "gerizekalılık" deniyor, ama taraftarlık kisvesi altında epey genel geçer bir durum olduğunu da söylemeliyiz.

    şeyh uçmaz, mürit uçurur. genel halk profili değişmediği sürece bülent uslu gider, cülent uslu gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın