• 1
    aslında gayet rahat geçen sezonun da başlıklarından biri olabilirdi, ancak odaklandığımız bu 4'lünün 1'er yaş daha aldığı bu sezon olduğu için buna göre düşüncelerimi paylaşayım.
    burada ya da farklı platformlarda ne kadar dillendirilse de görünen, özellikle maaş yükleri belimizi büken feghouli ve falcao için, ne teklif olduğu ne de bu arkadaşların gitmeye niyeti olduğu yönünde.
    gerçi transfer sezonunun bitmesine daha hatırı sayılır bir süre var ama gidişat kalacakları yönünde şimdilik.
    bu kabüllenmişlikle baktığımızda, öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, ne idmanları düzenli izleyen ne de sağlıklı olarak "kim ne çalışıyor, performansı nasıl" bilgilerini takip eden birisiyim.
    dolayısıyla yorumum da söz konusu oyuncuların mevcut idman performanslarından ziyade genel oyun stilleri ve galatasaray taraftarının tahminimce büyük çoğunluğunun takımından görmeyi umduğu, beklediği oyun şekli ile ilgili.
    şöyle ki, son avrupa şampiyonasında da görüldüğü üzere, gittikçe hızlanan ve içinde ön alan baskısını da barındıran oyunu sergileyen takımların diğerlerinden birkaç adım öne çıktığı bir plarformda bizim de bu seviyeleri hedefleyebilmemiz ve bu trende ayak uydurmak zorunda olduğumuz oyunumuz için bu arkadaşlardan normalde sadece 1'inin, veya arkada oynayacak oyuncuların seçimleri ve performanslarına göre maksimum 2'sinin aynı anda sahada olması elzem.
    bu 4'lünün aynı anda sahada olduğu maçlarda göreceğimiz oyunun hızı ve verimi veteran takımlarından hallice olacaktır. bırakın avrupa'yı ligimizde dahi statik ön alan oyuncularına nefes aldırmayan birçok takım yer alıyor.
    zaman zaman şöyle bir düşünce de dikkatimi çekmiyor değil; bu oyuncular (özellikle feghouli ve falcao) yüksek maaş aldıkları için oynamaları lazım.
    özellikle bu 2 isme yoğunlaşmam, kendilerinin galatasaray'da bildiğin "sağlık için spor" modunda takılmaları.
    dolayısıyla maaş yükü olarak kazığı zaten dibine kadar yemişken bir de takımı performans olarak aşağıya çekmelerine izin verilmemelidir.
    daha bismillah sezona 1 ay kala bu kadar olumsuz bir tablo çizmek istemem ama bu arkadaşların son 2 sezonda yapamadıklarının bu sezon da yapamayacaklarının göstergesi olduğunu düşünenlerdenim.
    tabi ki yanılan ben ve benim gibi düşünenler olur inşallah. kendileri çıkarlar, vicdan yaparlar, 2 yıllık yatışlarının borcunu ödemek isterler, o zaman bize de yazdıklarımızı yemek düşer, ki bunu zevkle yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın...

    edit: arda'nın yer alması tamamen oyun stili ile ilgili, elbette diğerleri gibi kulübe ciddi bir maaş yükü yok (zaten feghouli ve falcao üzerine yoğunlaştığım yazıda net) ama özetle taraftar olarak beklediğimiz oyundan bahsediyorum, hızlı oyun, ön alan baskısı falan....
    arda ile olur deniyorsa, görüştür der, saygı duyarım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın