• 109
    fiyat konuşmanın anlamsız olduğu formalar. ülkedeki ekonomi malum, bu fiyatlar da ona göre normal. nike avrupa için euro bazlı düşünüyor, bizde 1 euro anlık olarak 10.17 tl.

    ama tasarım? bak onu sabaha kadar konuşabiliriz.

    nike ile ilk anlaşılırken bize yapılan taahhüt neydi? elit kategori, ayrıcalıklı tasarımlar ve ürün kalitesi.

    şimdi, artık formaların lansmanı yapıldı.

    parçalı formanın avrupa'daki ilk giydiğimiz formadan ilham aldığını söylüyorlar.

    ilk forma: https://img.fanatik.com.tr/...66a97c43510df9e3.jpg
    çıkan parçalı: https://cdn.gsstore.org/...a-21-22-3_medium.jpg

    konuyla bağımsız olduğunu düşünebilirsiniz ama değil, şu da monaco forması:
    https://www.footballshirtculture.com/...21_2022_home_kit.jpg

    yani ters taraftan indirip yarısını farklı yarısını farklı renk yapmışız. sol üstten iniyor bizde, sağ üstten monaco'da. fark bu. ben bunun yukardaki forma olduğunu düşünmüyorum. "esinlenmek" ya da "ilham almak" farklı bir şey. ben bir tasarımcı olarak bu formadan ilham alarak bir forma yapacak olsam yapacağım forma bu olmazdı. beyaz formada tam armanın altından geçecek şekilde alta kadar inen sarı - kırmızı bir şerit hatta belki ortalarda sanki iç içe geçirilmiş birbirine dolanmış gibi bir efekt verirsin, v yakanın yine bir yanı sarı bir yanı kırmızı olur, kolların lastiğinde yine aynı sarı kırmızı detayı kullanıp yakadaki rengin tarafa göre tersini koyarsın. madem ilham alıp farklı bir şey ortaya çıkaracağız, bu daha mantıklı.

    gelelim siyah formaya:

    https://cdn.gsstore.org/...a-21-22-1_medium.jpg

    aslında gelmesek bile olur. dümdüz siyah formada tam reklamın geldiği yere sarı kırmızı iki şerit geçip basıp gitmek ciddi ciddi elit kategori ürünü müdür ya?

    bu şey, takım matem tutarken federasyondan izin alınarak giyilecek forma resmen. dümdüz siyah, iki tane şerit.

    beni alsana nike tasarımcı olarak, bunu ben de yaparım. sizin ekip kaça çalışıyorsa yarısına da çalışırım valla. ki renk tonları da (en azından fotoğrafta ve taraftar formasında, gerçeği bilmiyorum) tam değil gibi.

    venezia'ya bile ne formalar yapıyor nike her sezon. üç formanın tamamından memnun olduğumuz kaç sezon var nike'a geçtiğimizden beridir? yani bir forma çıkınca "ulan işte budur be nike yapmış" dediğiniz kaç forma oldu?

    kendim için sayayım:
    1 - gerçek tam parçalı tam renk tonlu: https://im.haberturk.com/...0665f38c161d69_k.jpg
    2 - kırmızı: http://3.bp.blogspot.com/...1z%C4%B120122013.jpg
    3 - bej: https://cdn.gsstore.org/...36-248-32_medium.jpg
    4 - gri: https://cdn.gsstore.org/...060_302_1_medium.jpg

    bir tek eğer ki parçalısındaki detaylar daha iyi olsaydı 2019 - 2020 sezonu formaları için diyebilirdik bunu.

    nike ne yapıyorsun abi? tamam satış, tamam farklılık olsun ki satış olsun falan amenna ama abi inanılmaz kötü yapmaya başladın ya sen bu forma işini. bu sene yaptığın chelsea - atletico - inter formaları ile internette gırla dalga geçen insan var. tamam güzel yaptığın yok mu, var 1-2 tane kulübe ama o kadar.

    sal bizi ya. bırak gidelim valla. kumaş kalitesi desen dibe çektin zaten, önceden 3 tip çıkan formayı 2 tipe çektin, tasarım desen kötü. olmuyor bu iş birlikte. adidas'tan nike'a geçilecek denilince en çok sevinenlerden birisi olan bendim, çok severdim çünkü senin tasarımlarını adidas'a kıyasla. ya da bırak, her yıl taraftar tasarlasın, yönetim onayına sen sun hangisi geçerse onu yap devam et. mesela 2013'te dallas mavericks yapmıştı benzer bir şey, yap benzer bir şey. sen de uğraşma çünkü para verdiğin tasarımcılar emin ol o parayı hak etmiyor. bir sezon için manchester united 3. formasında yapılmıştı yine benzer bir iş. kreatif olması için aldığın ekip sadece siyah kalıbın üzerine iki şerit çekmekten ibaretse hatta firmanın tasarım departmanını komple kapatın.

    keşke eğrisi doğrusuna gelse de under armour, new balance vb. gibi firmalara geçsek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın