resim
Marcus Rashford
Takım:Manchester United
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.85
Uyruk:İngiltere
  • 79
    ıngiltere’de ilkokul seviyesindeki cocuklar icin okulda beslenme saatinde ucretsiz yemek dagitilir. bu ogun bircok fakir aile icin cocuklarinin duzgun yemek yiyebildigi ender saatlerdir.

    pandemi surecinde okula gidemeyen cocuklar bu ogunu temin edemedi. devlete fakir aileler icin bu ogun devam etsin diye buyuk baskilar yapildi.

    bu baskilari yapan kisilerin en ama en basinda marcus rashford geliyor. cebinden bagisladigi cok yuklu paralar, boris johnson nezdinde ciddi girisimleri ile bugun ulkede fakir ailelerin cocuklari ucretsiz bir ogun yemege ulastiysa iste burada gorev alan en buyuk aktivist kendisidir.

    ıngiltere’de fasizmle beslenen conservative party hukumetine karsi bu kadar direnen bir kisinin fasizmin, irkciligin ilk hedefi olmasi kacinilmazdir. ustelik ulkesi icin bu kadar caba harcayan birinin, tek bir penaltiyla bu duruma dusmesi koca bir ulkenin ve o ulkenin liderlerinin utancidir.

    ust soyu tamamen ingiliz olan 4 kisinin bulundugu ingiltere milli takimi kadrosunun benim gozumde en degerli parcasidir.

    edit: bir link de birakayim, cabasi gorulsun.

    https://www.theguardian.com/...n-child-food-poverty

    https://www.bbc.co.uk/news/uk-55628428
App Store'dan indirin Google Play'den alın